Cześć, przerzuciłem wordpress z jednego serwera na drugi (oba serwery w home.pl). Na starym serwerze, cms pracował na domena.pl, teraz pracuje na katalogu sewerxxxxx.home.pl/katalog Niestety działa tylko strona główna, pozostałe podstrony są 404. wiem że to kwestia htaccesa, ale nie wiem jak go ustawić # BEGIN WordPress <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase /katalog/ RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /katalog/index.php [L] </IfModule> # END WordPress adres strony głównej to sewerxxxxx.home.pl/katalog a adres podstron jak klikam to wskazuje mi sewerxxxxx.home.pl/podstrona a nie sewerxxxxx.home.pl/katalog/podstrona czy ktoś może to rozkminic?
no takie rzeczy to akurat ustawia się z WP-Admina więc sprawdź czy masz wpisane tak jak powinno być. Dwa. Czemu operujesz na nazwach serwerxxx.home.pl anie na domena.pl Trzy: opisz procedurę przenoszenia jakiej użyłeś.
W wp adminie w bezpośrednich linkach mam już odklinięte tak jak powinno byc ad.2 bo robię migracje, ale zanim migracje dokończe to muszę jeszcze kilka testów zrobić - taki poligon ad. skopiowałam backup strony oraz baze mysql później wgrałem stronę na nowy serwer, za pomoca phpmyadmina zaimportowałem bazę z backapu, podpiłem nowe dane o bazie mysql do wp-config, w niej tez zaktulizowałem url
jeśli zrobiłeś to co napisałeś w ad. 3 ale na poligonie (bez podpiętej domeny) to nie będzie Ci to działać. Problem ten jest typowym dla środowiska WP i nawet był tu chyba omawiany ale na szybko nie mogę odszukać odpowiedniego tematu.
tak. Są pluginy, które umożliwiają w locie konwertowanie stringów (np. z domena.pl na domena2.pl) ale z doświadczenia wiem, że nie jest to skuteczne w 100%.
Jeśli przenoszenie opiera się o tą samą domenę, to w zasadzie jest dosyć łatwo: https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/jak-przeniesc-wordpress-na-serwer-w-home-pl/ Schody zaczynają się kiedy zmienia się adres strony WWW, wtedy trzeba dokonać zmian w adresie w bazie. Czy masz nadal dostęp do starej wersji strony WWW? Bo może zrobimy to jeszcze raz od nowa?
póki co sobie poradziłem i strona działa na nowym adresie/domenie. jeszcze potestuje i jak bedzie jakiś problem, to będę szukał pomocy PS. Grzesiek: niezły avatar ;-D