ROZWIĄZANE Jak usunąć algorytm pojawienia się okienka na stronie kategorii towarów.

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika Cimachaviec, 3 Luty 2017.

1. Cimachaviec

Cimachaviec Zaglądacz

Docenione treści:
    2
    Dzień dobry,
    Mój sklep to www.maxforpax.com

Chciałbym prosić żeby Państwo pomogło usunąć mi jedno okienko(01 załącznik), które mi jest niepotrzebne i przeszkadza nawigacji.
    01 z.png

Chodzi o to okienko kiedy naprzykład wybrać kategorii towarów(02 załącznik)02 z.png i wybrać jakiś produkt to ono[okienko (01 załącznik)] pojawia się nie zawsze i nie wiem jak ten ałgorytm działa, bo raz pojawia się raz nie. Ale samodzielnie nie dałem rade znaleść i wycofać to okienko. Chciałbym prosić to wycofać, bo ono jest niepotrzebne w moim przypadku (ono przyda się kiedy nie trzeba wybierać kolor i rozmiar) i przeszkadza nawigacji.

Ale też nie wiem czy to okienko nie jest czasem powiązane z okienkiem dodania do koszyka(03 załącznik)03 z.png, bo to okienko akurat jest bardzo potrzebne. Poprostu trzeba usunąć ten algorytm który włącza to okienko (01 załącznik).

Proszę pomóc mi rozwiązać ten problem.

Dziękuję,
    Aleh

Załączone pliki:

• 03 z.png
      03 z.png
      Rozmiar pliku:
      351,9 KB
      Wyświetleń:
      3 068
    • 02 z.png
      02 z.png
      Rozmiar pliku:
      121,7 KB
      Wyświetleń:
      2 718
    • 01 z.png
      01 z.png
      Rozmiar pliku:
      362,6 KB
      Wyświetleń:
      2 902
  2. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    @Cimachaviec spróbuj dodać do Własny styl CSS taki kod:
    Kod:
    .products.viewphot .product .product-inner-wrap:hover .buttons .quickview {display:none}
    Podkreślam, że jest to rozwiązanie na szybko. Po wklejeniu kodu, sugeruję sprawdzić czy nie jest ukrywany jeszcze jakiś inny element. Przyczyna jest taka, że w oryginalnym szablonie pod nazwą produktu, wyświetlany jest napis "check more", który powoduje wyświetlanie tego okienka.

Parametr podany przez ze mnie "display:none" powinien spowodować, że napis "check more" zostanie usunięty całkowicie z tego miejsca, czyli po kliknięciu nie zostanie otworzone już te nowe okienko.

Ewentualnie proszę @gabiec.pl o sprawdzenie, bo najprawdopodobniej jest to szablon "od nich" :).

3. Cimachaviec

Cimachaviec Zaglądacz

Docenione treści:
    2
    Racja, zapomniałem o tym "check more" bo było usunięte odrazu po zakupie tego szablonu, bo to check more pasuje tylko kiedy jest jeden produkt bez wariantów, w moim przypadku, to okienko jest komplietnie niepotrzebne.

Dzięki Mariusz!

Mariusz lubi to.
  4. Cimachaviec

Cimachaviec Zaglądacz

Docenione treści:
    2
    Sprawdziłem ten kod i niestety mam nadal ten problem, pojawia się to okienko "check more" więc proszę pomocy!

5. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    Proszę o cierpliwość, próbuję skonsultować temat z osobami, które pracowały nad zaprojektowaniem tego szablonu dla sklepu Click Shop. Napiszę tutaj, gdy uzyskam informacje, które pomogą usunąć ten element.

edit: @Cimachaviec proszę spróbuj z tym kodem (poprzedni usuń):
    Kod:
    .products.viewphot .product .product-inner-wrap:hover .buttons .quickview {display:none!important}

6. Cimachaviec

Cimachaviec Zaglądacz

Docenione treści:
    2
    No nie wiem próbowałem kilka razy mi tak się wydaję że w porządku wszystko, ale jak pojawi się to znów napiszę:)

Poleć forum znajomym