ROZWIĄZANE Sklep Odrzuca serwer SMTP podawany przez home.pl

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika papux, 26 Luty 2017.

1. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    Taki serwer wskazuje mi w panelu do mojej skrzynki SMTP

Po wpisaniu w clickshop mam wynik odmowny.
    Szczena mi opadła. Ma ktoś pomysł co jest grane?

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Sprawdziłbym w pierwszej kolejności czy wpisana nazwa nie zawiera, np. białych znaków (spacji) na końcu lub na początku. najlepiej wpisać ją ręcznie. Jest poprawna i w testowym sklepie nie pojawia się błąd. Jeśli nie przejdzie, śmiało wprowadż w adres serwera SMTP adres swojej domeny (szczególnie jeśli masz SSL i chcesz go włączyć) czyli po prostu domena.pl (podmień na swoją) bez WWW i przedrostków typu SMTP. Pozostałą konigurację zostaw bez zmian.

3. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    miałem taki problem minął po kilku dniach sam z siebie.

4. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    Można by rzec magiczna technologia "sam z siebie" :p

5. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    Kod:
    sklep1660141.home.pl uses an invalid security certificate.

The certificate is only valid for the following names:
      www.liveXXX, liveXXX

Error code: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN

Sugeruję zmienić ustawienia dotyczące SSL (zmienić domenę na właściwą), ponieważ SSL masz najprawdopodobniej wykupiony i zainstalowany dla swojej domeny. Dopóki nie mamy SNI na naszym hostingu (ma być niebawem), to nalezy (w sytuacji wybrania opcji SSL) korzystać tylko ze swojej domeny z zainstalowanym SSL.

Podsumowując, wystarczy tylko zmienić domenę, aby była ustawiona domena, która faktycznie jest zabezpieczona SSL.

Informacje w Panelu home.pl mogą zmylić w sytuacji, gdy na serwerze został zainstalowany inny certyfikat SSL (np. homeSSL). Niebawem wdrażamy SNI - wtedy te niedogodności z wyborem odpowiedniej domeny znikną.

6. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    co nie zmienia faktu, ze bywaja przypadki ze nawet domena z sslem nie jest przyjmowana, wtedy wystarczy poczekac i za jakis czas sie udaje :)

Poleć forum znajomym