Witam, Wiem że już było parę wątków na forum na ten temat jednak próbowałem z nich prawie wszystkiego i nic mi nie pomogło lub też nie robiłem tego poprawnie. Mój problem polega na tym że chciałbym zmienić rozmiar czcionki we wszystkich opisach produktów jednak po wstawieniu np. #box_description {font-family: Arial,Helvetica Neue,Helvetica,sans-serif; font-size: 28px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 500; line-height: 26.4px; } Zmienia mi rozmiar czcionki tylko w części opisów, w reszcie nie zmienia się wcale, może ktoś, coś? ps. podejrzewam że może mieć to związek z ustawianiami czcionki w wybiórczych opisach (tych których się nie zmienia po wstawianiu w własny styl css) w których czcionka była zmieniana manualnie
Więc z #box_description {font-family: Arial,Helvetica Neue,Helvetica,sans-serif; font-size: 28px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 500; line-height: 26.4px; } zmieniłem na : .product-tabs {font-family: Arial,Helvetica Neue,Helvetica,sans-serif; font-size: 28px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 500; line-height: 26.4px; } i niestety nie działa
Proszę podaj link do przykładowego produktu, bo próbuję teraz znaleźć jakiś produkt w Twoim sklepie i mam wrażenie, że we wszystkich opisach jest podany taki sam opis i czcionki są wszędzie powiększone.
Przykładowo : https://www.sklepmetalfach.com.pl/p...VYWEIGHT-G17K-LATEKSOWE-CZARNE-ROZ.-10,5/2617 Przed edycją (20px) Po edycji (40px)
Podczas dzisiejszej edycji opisów zauważyłem też że ma to związek z ustawieniem czcionki docelowo w opisach np opis : <p>Pokrętło wyposażone jest w antypoślizgową rękojeść która gwarantuje maksymalny komfort pracy.</p> Edytuje się odpowiednio przez skrypt który wymieniłem wyżej Natomiast opisy w których są ustawienia np : <p><span style="font-size: 8pt;">- Skarpety przeznaczone do długotrwałego użytkowania w wysokich lub bardzo wysokich temperaturach</span><br /> Edycji już się nie poddają
Najprawdopodobniej będzie wymagana ręczna modyfikacja kodu HTML przy produktach z uwagi na użyte tagi <span>, w których określasz wielkość czcionki. Możesz jeszcze spróbować skorzystać z deklaracji "!important", która służy do "wymuszania" innych zadeklarowanych zasad w CSS. Przykładowo: Code: .product-tabs {font-family: Arial,Helvetica Neue,Helvetica,sans-serif; font-size: 28px!important; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 500; line-height: 26.4px; } Użycie deklaracji !important przy font-size powoduje, że rozmiar czcionki przy tej klasie będzie wymuszany na 28px. Nie jestem pewny, czy deklaracja !important Ci pomoże w Twojej sytuacji, bo najprawdopodobniej wymagana będzie ręczna modyfikacja HTML.
W razie gdyby ktokolwiek jeszcze wpadł na jakiś pomysł to się polecam, bo pewnie trochę mi to zajmie więc na bieżąco będę testować
Wymagana jest edycja opisów, ja bym przy dużej ich ilości zrobił to przez export i import produktów, a w między czasie przez usunięcie hurtem wpisów o czcionkach z opisów, ale to poważniejsza sprawa. Nawet przez !important w klasie nie wyjdziemy ponad styl inline czyli taki wpisany w danej linii.
Dziwna sprawa. Ja normalnie importuje czcionki https://fonts.google.com. Wbijamy taką czcionkę w sekcje body np: Code: <link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Archivo+Narrow:700" rel="stylesheet"> Potem nadaje parametry na opis w tym wypadku: Code: div.resetcss { font-family: 'Archivo Narrow', sans-serif; } I czcionka opisu się zmienia.
Tak o ile w opisie nie masz na sztywno zmienionej czcionki przez edytor. style="" ma większy priorytet niż klasa dla opisu.
Większość była nie zmieniana w edytorze więc nie tak źle poszło, z 3500 jestem już przy 2800 także dalej niż bliżej
Witajcie, pozwólcie że odkurzę ten temat. Mam podobny problem z czcionkami. Mianowicie w edytorze w SGT tworzę opisy. Nagłówek pogrubiona Verdana 18, opis Verdana 14. Niby wszystko OK, ale przy przenosinach do sklepu wszędzie mam opisy w czcionce 11. Kombinowałem już na 1000 sposobów i ciągle to samo. Czy da się jakoś hurtowo wyedytować to, co mam już w sklepie?
Podaj proszę adres URL, pod którym możemy taki "niepoprawny" opis podejrzeć "na żywo". Zobaczymy co da się z tym zrobić.
https://www.sklep-instalacyjny.pl/pl/p/Pompa-obiegowa-CO-IBO-OHI-3280-180/1507 "Pogrzebałem" trochę w edytorze stylu ale wszystko się rozjeżdża.
@atinstalacje jeżeli chcesz zmienić wielkość tylko opisów dodaj to do własnego css: Code: .resetcss p { font-size: 20px; }