BŁĄD Rejestracja domeny

Dyskusja w 'Sugestie i zgłoszenia' rozpoczęta przez użytkownika kcieslak, 7 Lipiec 2017.

1. kcieslak

kcieslak Artysta

Docenione treści:
    67
    1. Mogę zamówić 2 te same domeny (mogło to by jakoś wykrywać)
    100b.jpg
    2. Nieładnie tak dodawać bez zgody do koszyka whois privacy
    100.jpg
    3. 369zł czego? (powinno być chyba ulgi) [i chyba adminów jest lekko kolokwialnym określeniem w takim miejscu]
    100c.jpg
    4. 48.(kropka)? Pierwszy raz się z takim czymś spotkałem. Chyba powinno być bez kropki a przed 48 powinien być plus.
    100d.jpg
    5. Po przepisaniu kodu i kliknięciu "weryfikacja" wyskakuje ten js: (raczej go nie powinno być przy takiej akcji)
    100e.jpg

2. kcieslak

kcieslak Artysta

Docenione treści:
    67
  3. kcieslak

kcieslak Artysta

Docenione treści:
    67
    I jakby co zakupienie dwóch domen powoduje aktywowanie 1 i zawiechę w realizacji 2. Co ciekawe mogę przypisać domenę do serwera w usługi www ale już za to w domeny nie mogę jej konfigurować (tak jakby w tym miejscu było brane pod uwagę zamówienie w trakcie realizacji).

4. Adam

Adam Social Media home.pl home.pl Administrator forum

Docenione treści:
    73
    @kcieslak Dzięki za jak zwykle treściwy feedback. Jesteś the best :D

Po kolei, postaram się odpowiedzieć na Twoje pytania:

1. Zostało to zgłoszone do weryfikacji, gdyż udało mi się uzyskać podobną sytuację. Zgłoszenie ma numer QABETA-558 i zobaczymy co nasi programiści na to powiedzą.

2. Usługa jest dodawana automatycznie jeżeli w koszyku znajduje się domena globalna, na tym etapie klient zawsze może ją usunąć. Faktycznie jednak słabo jest to zaznaczone i zgłosiłem to już do ewentualnej poprawki, zgłoszenie ma numer QABETA-558

3. Dzięki, faktycznie brakuje tutaj informacji o tym ile użytkownik oszczędza. Z tego co mi wiadomo, wynika to z nieustannych prac nad poprawą mechanizmu zakupowego, gdyż - z ręką na sercu - odpowiedni napis widniał przy starcie platformy bety. Sprawdzę, czy nasi UXowcy czegoś nie zmieniali w locie. Zgłoszenie ma numer QABETA-560

4. Sprawdzimy to, niewykluczone iż jest to ustawione "systemowo" ale na pewno powinien tam być + :)

5. Tutaj z kolei przydałaby się wersja przeglądarki - ze swojej strony sprawdzałem aktywację domeny pod FF 54.0.1 i nie natknąłem się na ten komunikat.

5. kcieslak

kcieslak Artysta

Docenione treści:
    67
    Chrome 59.

6. Adam

Adam Social Media home.pl home.pl Administrator forum

Docenione treści:
    73
    @kcieslak Thx, poszło osobne zgłoszenie na to - QABETA-561

7. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    Zgłoszony w ticketcie QABETA-558 błąd został już poprawiony, zmiany pojawią się przy najbliższym wdrożeniu.
    Zgłoszony w ticketcie QABETA-561 błąd został już poprawiony, zmiany pojawią się przy najbliższym wdrożeniu.

Czekamy na realizację zgłoszenia o numerze QABETA-560

8. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    AD 3. Informuję, że dodaliśmy informacje w podsumowaniu zamówienia ile użytkownik oszczędza.

Poleć forum znajomym