ROZWIĄZANE konsultacja odnośnie menu w sklepie internetowym

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika pawel, 10 Październik 2016.

1. pawel

pawel Bystrzak

Docenione treści:
    0
    witajcie
    Chciałbym utworzyc takie menu na górze a po kliknięciu w kategorię pojawia się po lewej z podkategoriami
    http://www.produktyogrodowe.pl/
    Proszę o pomoc

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Widzę tu 2 rozwiązania: za wyświetlanie menu po lewej odpowiada moduł o nazwie menu (Konfiguracja --> Wygląd --> Aktywny styl graficzny --> moduły.

Moduł ten możesz dodać do strony głównej ale także strony kategorii, strony produktu czy koszyka, a więc zarządzać samemu kiedy ma być widoczny.

Jeśli więc skasujemy go dla strony głównej a zostawimy dla strony kategorii, to... będzie prawie jak w przykładzie wyżej.

Zostaje nam tylko dodać nowe menu głównych kategorii, a więc albo utworzyć nowy własny moduł i podlinkować przyciski do kategorii, efektem tego będzie kliknięcie w pozycję własnego menu, przejście na stronę kategorii i wyświetlenie np. nowego układu z menu po lewej stronie.

Menu górne możesz też utworzyć w sekcji Zawartość --> nagłówek i stopka, dodając nowe pozycje do górnego paska nawigacji.

3. pawel

pawel Bystrzak

Docenione treści:
    0
    A jeśli chodzi o takie obramowanie z wypełnieniem i ewentualnym gradientem?

4. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    Ja takiego menu nie robiłem, możesz zajrzeć do galerii stylów w sklepie, szablony są wprawdzie odpłatne, ale może znajdziesz coś dla siebie. Jestem w stanie udostępnić Ci kod rabatowy na nie, to zbijemy z 20-25% z ceny. Jednak to będzie szablon tylko w takim zakresie jaki zobaczysz w podglądzie, przerobiony, przygotowany do publikacji tylko dodajesz własne fotki i koniec.

Na forum jest także aktywna agencja z którą współpracujemy, @gabiec.pl może Wy coś zaproponujecie klientowi w PW.

5. pawel

pawel Bystrzak

Docenione treści:
    0
    A obramowania nie można dodać do menu na stałe ?
    O to mi chodzi właśnie.
    Zapytam jescze o inną rzecz a mianowicie pod każdym produktem mam pliki do pobrania i zamieszczam tam instrukcję .Jak uczynić to bardziej widoczne np.wstawić zdjęcie lub powiększyć czcionkę ogólnie coś w tym stylu

6. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    Nie mogę znaleźć jakoś żadnego pliku do pobrania, podaj proszę adres URL do produktu z takim linkiem, może uda mi się zaproponować jakąś zmianę w CSS, która wyróżni to pole z plikiem.

Poniższy kod CSS odpowiedzialny jest za obramowanie menu górnego. Musiałbyś go odnaleźć i zmodyfikować w swoim sklepie (np. border-top oraz border-bottom):

Kod:
    .navbar .nav > li {
        background: url(http://www.produktyogrodowe.pl/themes/leoconv/css/modules/blockleotopmenu/css/../../../../img/layout/pipe.png) repeat-y scroll right 0 transparent;
        float: left;
        border-top: 1px solid #61a41f;
        border-bottom: 1px solid #42820f;
        width: 20%;
        position: relative;
    }
    Jeśli nie o to chodzi, napisz proszę co chciałbyś obramować, bo może nie do końca Cię zrozumiałem.

7. pawel

pawel Bystrzak

Docenione treści:
    0
  8. Mariusz

Docenione treści:
    302
    @pawel takie szybkie rozwiązanie (zwiększona czcionka, pogrubienie oraz dodanie koloru tła):

Kod:
    div.productfiles {
        background-color: #f9f9f9;
        font-size: 16px;
        font-weight: 900; }
    Można jeszcze dodać jakieś dodatkowe efekty, np. podkreślenie tekstu itp.

9. pawel

pawel Bystrzak

Docenione treści:
    0
    Uprzejmie proszę o informację gdzie to wkleić

10. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    Konfguracja --> Wygląd --> Aktywny styl graficzny --> Własny Styl CSS

11. pawel

pawel Bystrzak

Docenione treści:
    0
    Właśnie dodałem ten kod i nie chce dzialać

12. Mariusz

Docenione treści:
    302
  13. pawel

pawel Bystrzak

Docenione treści:
    0
    Acha o to chodzi.Myślałem że pisałeś odnośnie obramowań i tła menu kategorii i podkategorii

14. pawel

pawel Bystrzak

Docenione treści:
    0
    a nie wiesz jak zrobić to obramowanie w menu ?

15. pawel

pawel Bystrzak

Docenione treści:
    0
    Chciałbym zrobić menu na górze i po lewej ale żeby każda kategoria i potkaregoria miała obramowanie i jakiś kolor tła? Chodzi mi o coś w tym stylu.Na stronie głównej widać kategorie główne a po kliknięciu na którąs pojawiają się kategorie z podkategoriami z boku. Coś takiego jak na tej stronie
    http://www.produktyogrodowe.pl/

16. Grzesiek

Docenione treści:
    331
  17. pawel

pawel Bystrzak

Docenione treści:
    0
    Proszę o informację jak zmienić czcionkę na inną której nie ma w dedykowanych

Poleć forum znajomym