Witam, Przeglądałem forum ale nie znalazłem rozwiązań - sam nie za bardzo czuje się na siłach Proszę o wskazówki w jaki sposób zmodyfikować obecny szablon(górna cześć nad czarnym paskiem), aby uzyskać nagłówek strony taki jak pod czarnym paskiem - czarny pasek jest elementem oddzielającym dwa projekty - nie powinien występować jako element strony czy nagłówka. 1. Opcje zarejestruj się i zaloguj się - zmiana koloru,wielkości ikon i tekstu 2. Przeniesienie loga, wyszukiwarki i koszyka do jednej linii i ułożenie tych elementów w wymienionej kolejności 3. Wyszukiwarka zamiana lupki na przycisk, zmiana koloru i wielkości tekstu 4. Koszyk zmiana wielkości ikony i koloru 5. Menu zmiana koloru i wielkości liter Dziękuje i pozdrawiam Marcin
Modyfikujemy w edycji zaawansowanej plik body_head.tpl jednak jest to sporo zmian i wymaga większego pocięcia pliku popatrz sobie na wrzucany przeze mnie wąski nagłówek dzięki niemu zobaczysz o co chodzi. Ważnym jest też aby nagłówek był tak zrobiony aby we wszystkich rozdzielczościach wyglądał dobrze.
Witam, Dziękuje TheL za sugestie - zapoznałem się przygotowanym przez Ciebie wąskim nagłówkiem i nawet go wdrożyłem. Poradziłem sobie ze zmianami dodając poszczególne elementy w divach i odpowiednio układając css'a. Niestety utknąłem: - jak dodać ikonę koszyka zamiast słowa koszyk ? - w kwestiach rwd - wąski nagłówek przesłania logo, wyszukiwanie i koszyk obok siebie nie mają odpowiedniej szerokości - proszę o sugestie w jaki sposób to dostosować. dziękuje Marcin
zmieniłeś miejscami pozycje, a nie zmieniłeś ich paddingów i marginów. to samo z nachodzeniem na logo, jest od tego odpowiednia klasa dająca dobry margin-top
hi, dziękuje za odpowiedzi ogólne ale prośba o więcej konkretów - nie specjalnie jak widzisz sobie z tym radzę .... możesz podpowiedzieć o jakie klasy chodzi i jak je dostosować? nie ma tego w innych wątkach na forum więc myślę, że inni też skorzystają, W RWD to chciałem zostać przy układzie z paskiem różowym, logo, paskiem wyszukiwania bez koszyka. dodatkowo zauważyłem, że ikona wyszukiwania nie działa - podpowiesz coś? z góry dziękuje
TheL czy damy radę pomóc użytkownikowi w tym miejscu? Czy jest to raczej bardziej zaawansowana modyfikacja, np. dla agencji interaktywnej typu gabiec.pl Pytam się Ciebie, ponieważ już odpowiadałeś w tematach dotyczących modyfikacji nagłówka. W moim przypadku taka modyfikacja trochę mnie przerasta, jeśli chodzi o CSS.
Witam, Dziękuje za chęci i starania chociaż mało konkretnie i mam wrażenie, że raczej na odczepnego - w każdym razie poradziłem sobie. pozdrawiam Marcin