W TRAKCIE Warianty produktów

Dyskusja w 'Panel sklepu' rozpoczęta przez użytkownika wolfen, 23 Sierpień 2017.

1. wolfen

wolfen Spryciarz

Docenione treści:
    1
    Witam w producie http://www.hbmeblesklep.home.pl/pl/p/BIURKO-HAPPY-B11-ZYRAFA/20164 chcę utworzyć warianty ( i już są ) ale jak zrobić żeby kolor był do wyboru i motyw do wyboru w taki sposób że mam motyw 1 i 2 i wybierając przykładowo 2 motyw chce mieć do wybory 9 kolorów i żeby miniaturki też się zmieniały

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Nie do końca rozumiem, widzę tu schemat: produkt --> do wyboru motyw 1 --> lista kolorów, motyw 2 --> lista kolorów. Czyli w zasadzie stworzenie 2 zestawów wariantów. Pytanie czemu to ma służyć. Może podaj jakiś przykładowy produkt i wyjaśnij czym dokładnie jest ten motyw. Czy chodzi tylko o motyw = paleta kolorów czy motyw = zupełnie inny wariant produkt, np. tak jak masz samochód pakiet classic i sport i w pakiecie classic masz 5 kolorów, a w sport masz 5 innych kolorów ale classic i sport dodatkowo różnią się wyposażeniem.

3. wolfen

wolfen Spryciarz

Docenione treści:
    1
    Zostawiłem to tak jak jest żeby nie komplikować :) chciałem zrobić tak żeby mieć przykładowo jedno biurko B11 w którym mam 2 motywu i 5 kolorów i tak w kolorach wybieram sobie kolor różowy a z listy motyw 1 i mam zdjęcie z tym motywem i kolorem ale jednak nie podoba mi się ten motyw i kolor i w tym samym biurku wybieram kolor zielony i motyw 2 i to powoduje że wyświetla mi się inne zdjęcie. Mam nadzieje że teraz wytłumaczyłem lepiej :)

4. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Czekaj. Jak masz np. warianty z obsługą magazynu, a więc każdy wariant jest osobnym produktem to po dodaniu galerii zdjęć produktu, możesz dla każdego wariantu ustalić osobne zdjęcie.

Jeśli więc będziesz miał wygenerowane warianty dla warunku m1k1, m1k2, m2k1, m2k2, m2k3, m2k4 i tak dalej, to każdemu przypiszesz zdjęcie.

Załączone pliki:

5. wolfen

wolfen Spryciarz

Docenione treści:
    1
    Patrząc na twoje zdjęcie dochodzę do wniosku że u mnie to jakoś inaczej wygląda... może mam nieaktualną wersję sklepu...

6. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Albo inne ustawienia wariantów, np. bez obsługi magazynu - np. jak robisz kanapę na zamówienie, to warianty robisz bez obsługi magazynu, bo tak naprawdę nie masz produktów na stanie w danym wariancie. kiedy sprzedajesz np. telefon w 4 kolorach, to każdy kolor masz ze stanem magazynowym jako osobny kolor i produkt/wariant. i zapewne stąd różnice. zaraz przysiądę do tego i spróbuję jeszcze sprawdzić to dla ciebie. dasz mi na PW link do jakiegoś produktu swojego?

7. wolfen

wolfen Spryciarz

Docenione treści:
    1

Załączone pliki:

• 1.PNG
      1.PNG
      Rozmiar pliku:
      47,3 KB
      Wyświetleń:
      592
    Ostatnia modyfikacja: 18 Wrzesień 2017
  8. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    @wolfen daj znać czy udało Ci się osiągnąć zamierzony cel, jeśli nie, postaram Ci się to krok po kroku przedstawić.

9. wolfen

wolfen Spryciarz

Docenione treści:
    1
    Powiem Ci że nie bardzo bo tak mam dodane kolory i motywy jako jedną grupę wariantów. Wchodzę w produkt wybieram grupę wariantów i teraz robię to tak że dodaje zdjęcie z kolorem plus jeden motyw. Nie wiem jak to zrobić tak jak założyłem na początku :/

Poleć forum znajomym