Dokonałem transferu domeny z serwera produkcyjnego home.pl na serwer beta. Transfer wykonałem z użyciem authinfo, z panelu domen na becie. Transfer jest zakończony, usługa na koncie docelowym widnieje jako aktywna, ale nie można nic z nią zrobić. Stan obecny jest następujący: Nie można przypisać domeny do serwera (z appletu serwera) - "Wystąpił błąd podczas przypisywania domeny do serwera. Brak delegacji na serwery DNS dostawcy" Próba wyświetlenia danych domeny (z appletu domen) - pusta strona z animowaną zębatką. Domena nadal działa na starym serwerze (wyświetla się własna strona html, działa e-mail) Nr konta 1003304 Id subskrypcji domeny 5004575
Beta.home.pl i home.pl to nadal home.pl, rozmawiamy jedynie o dwóch systemach (panel i system rejestracji). Na ten moment o czym sygnalizowaliśmy wcześniej, jako takie przenoszenie domen nie jest dostępne po stronie panelu. Nie mniej jeśli chcesz się już przenieść, oczywiście mamy taką możliwość, przy czym jest to realizowane po stronie zespołu technicznego ręcznie. Aby całość przebiegła prawidłowo, skontaktuj się proszę z BOK beta.home.pl https://pomoc.home.pl/kontakt-beta i zgłoś chęć przeniesienia domen z home.pl do panelu beta.home.pl wskazując nazwy domen oraz w/w numery ID. Dlaczego nie mogę zrobić tego samemu? Beta.home.pl pozostaje w statusie systemu testowego w zakresie rejestracji oraz rozbudowy panelu, usługi są oczywiście w pełni funkcjonalne. Rozwój obu systemów powoduje, że nie wszystkie funkcje są dostępne, a więc i opcja przenoszenia domen między systemami. Dlaczego BOK? Przygotowaliśmy procedurę na taką ewentualność, którą realizuje BOK. Trzymajmy się tego schematu aby zachować prawidłowy przepływ informacji.