ROZWIĄZANE Utworzenie nowego formularza na stronie informacyjnej.

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika kolukas, 18 Listopad 2019.

1. kolukas

kolukas Spryciarz

Docenione treści:
    11
    Cześć. Chciałbym na osobnej stronie informacyjnej umieści zarówno trochę treści i grafiki (co nie jest problemem) jak i formularz, w którym użytkownik będzie mógł w łatwy sposób wybrać urządzenie do wypożyczenia oraz wskazać salon, w którym chciałby dokonać odbioru.

Zacząłem kombinować przed dodatkowe pola do formularza i nawet coś mi się udało osiągnąć. Efekt tutaj: https://www.trigar.pl/pl/i/Kontakt-Test/41

Problem w tym, że to nie jest nowy formularz, tylko zmieniony standardowy formularz kontaktowy sklepu. Pytanie czy wie ktoś jak utworzyć nowy, niezależny formularz?

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Dodanie dodatkowego formularza skomplikuje sprawę, jest taki wątek: https://forum.home.pl/threads/dodatkowy-formularz-i-wysylanie-maili.554/ i wydaje mi się że nic tu nie było zmieniane. Chyba że implementacja dodatkowego kodu.

@machum93 czy ty kojarzysz może taki wątek, bawisz się ze sklepami czasami?

@kolukas a nie prościej było by dodać warianty produktów? Kwestia tylko czy to jest od razu wypożyczenie czy też zapytanie o dostępność terminu. Bo wtedy trzeba by zrobić dużą ilość produktu ale co jeśli wielu klientów uprze się na ten sam termin.

Mariusz lubi to.
  3. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Jeśli nie otrzymasz odpowiedzi, zadzwoń jutro na infolinię i wybierz temat rozmowy sklep internetowy. Zespoł ecommerce pracuje za dnia :)

4. machum93

machum93 Znawca

Docenione treści:
    28
    @kolukas niestety z formularzem kontaktowym się nie bawiłem tylko z newsletterem, ale możesz sprawdzić SMTPJS

5. kolukas

kolukas Spryciarz

Docenione treści:
    11
    Dziękuję za podpowiedzi. Zastosujemy pomysł Grześka. Nawet na dobre wyszło, bo zależy nam na jak największym zautomatyzowaniu procesu, a jak się okazuje dla takiego produktu możemy ustawić wagę i dalej zdefiniować maksymalną dopuszczalną wagę dla danego typu dostawy. Dzięki temu możemy dla wypożyczenia zegarka wyłączyć opcję dostawy kurierem DPD i paczkomaty, a zostawić tylko opcje odbioru osobistego w salonach.

Zewnętrznego skryptu SMTPJS trochę się obawiam, bo nie mam doświadczenia we wdrożeniu tego typu rozwiązania, a jednak chodzi podanie danych kontaktowych. Przy RODO lepiej nie ryzykować :)

Temat można ustawić jako zamknięty.

Mariusz lubi to.
  6. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    @kolukas dziękujemy za informacje o zastosowanym rozwiązaniu. Zgodnie z życzeniem autora ustawiam temat na forum jako rozwiązany.

Poleć forum znajomym