Witam, mam problem ze stylem graficznym autoshop, kupionym w homie. Otóż, po adaptacji nowego stylu, w widoku z grafiką ucina mi drugi rząd nazwy towaru. Nie mam zbyt wielkiego pojęcia o CSS ale jak mi ktoś powie, gdzie znaleźć zapis o wysokości tego okna, w którym widoczna jest nazwa towaru to myślę, że sobie poradzę. Narazie styl nie jest wrzucony na stałe bo poprawiam parę rzeczy ale załączam screena. Pozdrawiam, Przemek
Kod: .products.viewphot .product .productname { font-size: 1.6em; height: 1.95em; } Dodaj do własnego stylu CSS i zmień height. Jeśli nie zadziała, podaj adres sklepu na którym masz ten szablon uruchomiony.
Zmienione, nie pomogło Co ciekawe, jak ustawię czcionkę na 15 (oczywiście jest za duża) to łapie dwie pełne linijki... Czy ja ten kod muszę wkleić w konkretnym miejscu czy może być na końcu?
jeśli dany kod nie działa czyli nie zastępuje klas istniejących w sklepie polecam spróbować zamieścić go we własnych integracjach przed </body> i umieścić w <style> </style>
Jeżeli na pewno zmieniłeś i zapisałeś, wyczyść cache www.pilers24.pl//admin/cache zaznacz wszystkie checkboxy Bo nadal się wczytuje 1.95em
Witam W user.css na samym końcu wklej: .products.viewphot .product .productname { height: 40px; } Zadziała na 100%
jeśli damy wysokość w px musimy sprawdzić czy na skalowanej wersji będzie poprawnie, dlatego też jest tam em, aby poprawnie się skalowało Wszystko też zależy czy nie było nic modyfikowane w plikach templatki jeśli tam były wstawiane style to tylko wstawiając dodatkowo styl na końcu kodu czyli przed </body> możemy go zastąpić. Raz już szukałem przyczyny dlaczego w żaden sposób nie jestem w stanie zastąpić klas w user.css wcześniej definiowanych w defaultowym stylu templatki, okazało się, że właśnie były też dopisane style bezpośrednio w templatce.
Niestety nie działa...a przynajmniej nic się nie zmienia. Cache też wyczyszczony, nie pomogło... Edit: zadziałało, ale musiałem przenieść wyżej. Zauważyłem, że wklejone na końcu .products... było na czerwono, a w kodzie wcześniej nie, więc przeniosłem do góry i zadziałało! Dzięki za pomoc, pozdrawiam Przemek
Prawdopodobnie pominąłeś gdzieś jakiś znak lub zduplikowałeś kod, ewentualnie gdzieś nie było coś zamknięte.
W prawym dolnym rogu odpowiedzi użytkownika @gabiec.pl znajdziesz przycisk "Lubię". Stosujemy go zamiennie do funkcji "pomógł", które są znane z innych for dyskusyjnych. Link do odpowiedzi, która Ci pomogła tutaj - https://forum.home.pl/threads/problem-z-widokiem-ze-zdjeciami-clickshop-css.756/#post-4530