Hyde Park - zlecę projekt ? czy to może być miejsce do składania ofert?

Dyskusja w 'Hyde Park' rozpoczęta przez użytkownika hurtowniastanik, 2 Październik 2015.

1. hurtowniastanik

hurtowniastanik Praktyk

Docenione treści:
    0
    Czy Hyde Park to także miejsce składania ofert ? Drobnych prac na serwerze czy projektów do stron itp?
    Np forma zwrotu: zlecę projekt strony lub programu konkretnego do tworzenia rzeczy nam potrzebnych?

2. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    Myślę, że to dobre miejsce. Tu można przecież rozmawiać o wszystkim.

3. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Forum home.pl zakłada prowadzenie dyskusji na wszelkie tematy związane z naszymi usługami, home.pl, oraz wszystkim co się w koło nich obraca. Więc podyskutujcie sobie np. o tym CO zrobić, JAK zrobić, ale pomińcie póki co kwestię ZA ILE to zrobić. I wszystko będzie ok :)

Była taka sugestia i mamy to gdzieś... tu? czekaj... nasza ściana płaczu ma jakieś 5 x 3 metry, a sekretariat zamawia nam do jej obsługi unikatowe zestawy 20 kolorowych karteczek samoprzylepnych... no gdzieś tu jest taki pomysł z ofertami i zleceniami.

4. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam, mam pytanie czy ktoś podjąłby się przerobienia mojej strony na wzór strony www.leedshydroponics.com lub zna miejsce gdzie warto się zgłosić z taką propozycją i jaki może być koszt takiej usługi?

5. TheL

Docenione treści:
    535
    @growworld.pl o ile da się zrobić coś bardzo podobnego do podanej strony to uważam, że jest ona bardzo kiepska jeśli chodzi o sprzedaż i wyjątkowo nieintuicyjna.Może postarajmy się tu na forum ją pozmieniać, a Ty nam kiedyś jakieś doniczki wyślesz ;)

6. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    @TheL Mi propozycja odpowiada :) Doniczek jest sporo więc do wyboru do koloru.
    Wychodzi na to, że mam bardzo błędne pojęcie o tym jak powinna wyglądać strona sprzedażowa, czy mógłbyś podać jakiś przykład strony która wg. ciebie sprzyja zakupom online? Lub artykuł gdzie mogę poczytać jak to powinno wyglądać?

7. TheL

Docenione treści:
    535
    w sumie nie ma jednego rozwiązania na stronę sklepową jednak największe korzyści są ze stron prostych na których klient nie musi szukać gdzie jest menu, gdzie są produkty i ma je od razu widoczne. Jest pewien trend aby sklepy były jak najładniejsze jednak zapomina się o kliencie który wchodzi na sklep nie może czegoś znaleźć bo sklep jest ładny lecz nieczytelny i idzie szukać gdzieś indziej.

8. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Żeby nie było, to odpisuję prywatnie (nie jako firma), poszukaj w Google :p ale piszę całkiem poważnie, w naszej akademii home.pl nie tworzyliśmy żadnego poradnika czym kierować się przy budowaniu strony WWW (co nie zmienia faktu że odnotuję sobie to), dlatego że jest wiele czynników zależnych: grupa docelowe, produkt, zawartość strony i panujące trendy a także, trendy w e-commerce czyli sprzedaż, obsługa klienta, marketing.

Wystarczy porównać budowę stron WWW kilka lat temu a dziś. Wydają się proste, mają niewiele przycisków. Pozwalają na tak zwany one-click czy też strony mają charakter one-page. To co najważniejsze dla klienta, musi być na stronie głównej. Ale nie może być tego za wiele.

Bardzo fajnie widać to też w domyślnym szablonie Click Shop dziś (RWD) a jeszcze kilka lat temu. Zupełnie inny układ, a prostota strony, przekłada się też na fakt, że zastosowano tryb RWD czyli responsywność. To ona na swój sposób wymusza uproszczenie stron, tak aby klient miał dostęp do tego samo i na komputerze i na telefonie. Nie może więc utracić dostępu do zasobów tylko dlatego że zmniejsza mu się ekran.

Na tej podstawie budujesz stronę, która sprzedaje produkt, ale też odpowiednio go prezentuje. Mało tego, wchodzi w interakcję z klientem i zaprasza go ponownie. Pamiętaj, że jeśli nie zrobisz na kliencie dobrego pierwszego wrażenia, to klient z łatwością kliknie w kolejną pozycję Google i przejdzie do konkurencji.

Dużo się mówi o życiu sklepu/firmy, o social mediach, coraz popularniejsze stają się blogi sklepowe które umożliwiają dzielenie się wiedzą o produktach ale i firmie. Niezmiennie prezentacja produktu, opis odgrywa kluczowe znaczenie, a głębiej i cały content czyli wartościowe treści, które wpływają na pozycjonowanie ale i dostarczają klientom wielu rzetelnych informacji. Na wszystko powinno znaleźć się miejsce na stronie głównej ale w rozsądnej ilości.

Jak widzisz, wpadamy tu w zamknięte koło: jak prowadzić biznes w sieci, przekłada się na to jak zbudowana będzie strona i co będzie zawierała. Jeśli chcemy budować relacje i zapraszać klienta, musi znaleźć się miejsce na dynamiczne elementy, regularne zmiany, które to znów będą realizowane zgodnie z trendami... itd.

Ja nie znam się na projektowaniu stron, @Mariusz ma większe obycie może coś podpowie.

Szukaj w Google: trendy projektowania strony, trendy e-commerce, jak zbudować dobry sklep internetowy,

Warto przywołać tu popularną sieć RTV/AGD której strony WWW chociaż moim zdaniem nie wzbudzające zachwytu, do dziś zdobywają nagrody za to jak są zbudowane, jak działają i co prezentują. W tym samym czasie dużo mniejszych sklepów atakuje klienta równie dobrymi projektami, ale już tworzonymi głównie pod kątem marketingu. Atakuje klienta produktem.

Czasami cena, jakość, obsługa klienta są ponad wyglądem, ale uznajmy że to kwestia wypracowania marki.

9. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Właśnie staram się przeglądać strony tych "większych" i czerpać z nich pomysły które chciałbym wdrożyć u siebie. Faktem jest że aktualnie moja strona to 2-3 letni staruszek.
    Co do contentu i social media to mamy już opracowany plan i jesteśmy w trakcie realizacji. Głównym przekazem na którym będziemy chcieli się oprzeć to materiały wideo cyklicznie publikowane w których poruszamy tematykę życia i uprawy rośliny zaczynając od jej kiełkowania poprzez wzrost, kwitnienie itp. z użyciem specjalistycznego sprzętu który mamy w ofercie. Wideo oprócz dostarczania wiedzy odnośnie pielęgnacji roślin ma również ułatwić zapoznanie się klientowi z produktem (jak używać, co daje zastosowanie itp.). Całość ma być prowadzona w formie videobloga (trochę więcej pracy i kosztów niż przy tradycyjnym blogu ale jakoś trzeba się wyróżnić;))
    Nie zmienia to faktu, że jednak muszę sobie ustalić z 2-3 wzory z których będę czerpał. Co do prostoty sklepu to się zgadzam i widzę po moich dotychczasowych klientach, że czasem czują się zgubieni u mnie. Niestety specjalistyczna specyfikacja oferty trochę utrudnia jej uproszczenie (tutaj już się zastanawiam jak zmienić nazwy kategorii aby ułatwić zakupy)
    Byłbym zobowiązany gdybyście mi podesłali wasze faworyty odnośnie sklepów online, pewnie uda mi się coś z tego wyciągnąć.

10. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Pamiętaj o YT. Być może warto skupić się na 1-2 kanałach prezntacji niż zbyt wielu. To dużo pracy i kosztów. Tak samo jak z obsługą klienta, 1-2 kanały komunikacji, ale dopracowane do perfekcji.

Moim zdaniem łapanie się zbyt wielu sklepów to też niedobrze, bo w każdym coś Ci się spodoba i w ten sposób będziesz miał zlepek wszystkiego. Ostrożnie.

Jeśli chcesz szukać rozwiązań dla kategorii, stwórz np. jedno-dwa drzewa a potem daj ludziom z branży do wglądu, zadając im pytania, np. gdzie szukałbyś tego, tamtego. Sam ocenisz czy jest intuicyjne i dostaniesz informacje co zmienić.

Ew. jak sprzedać produkt komuś kto się na tym nie zna.

PS. Czy zastanawiałeś się nad wyborem naszej platformy pod sklep? W ramach usługi możesz też uruchomić strony WWW, np. bloga na Wordpressie + sklep na platformie Click Shop. W tym oczywiście cały pakiet bonusów https://home.pl/sklepy-internetowe

Możesz wpisać np. w Google: nasiona donice click shop
    Pojawi Ci się trochę wyników wyszukiwania, w tym sklepy oparte o naszą platformę zakupową, np.: http://www.bhpvota.pl/ http://houseofgreen.pl http://www.sklep.klomb.rzeszow.pl/

Akurat tu są stare szablony lub mocno przerobione, nie znalazłem nic na RWD, ale RWD sam Ci podpowie co warto dodać a co nie, a z pomocą forum zrobisz resztę :D obędzie się bez agencji, chociaż i tu masz w pakiecie korzystną ofertę na zakup gotowego szablonu (w granicach 400 zł) lub cały projekt, np. @gabiec.pl wykona go dla Ciebie na preferencyjnych warunkach.

Ostatnia modyfikacja: 31 Maj 2016
  11. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    @Grzesiek właśnie korzystam z platformy Click-shop. I właśnie widzę, że najskuteczniejszym, najszybszym i najprostszym rozwiązaniem będzie wykupienie któregoś ze stylów graficznych, ponieważ standardowe są kiepskie. Zastanawiam się czy jeżeli wykupię konkretny styl sklepu to mam na nim jakiś okres próbny? czy mogę go zmienić lub otrzymać zwrot $$ jeżeli nie będzie mi odpowiadał?

I kolejne pytanie jeżeli będę chciał wgrać nowy styl to na nowo będę musiał ustawiać wszystkie kategorie i resztę informacji na stronie?

12. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Nie ma okresu próbnego, możesz tylko odpalić demo. Pamiętaj że szablon to zwykle jego szkielet, grafiki wstawiasz swoje. Tu jednak możemy sporo pomóc my albo agencja która wykonywała szablon, na forum jest Gabiec więc na pewno coś Ci doradzi, zresztą można też do nich przedzwonić.

Szablony sklepu są skórkami, a więc zawartość zostaje bez zmian. Możesz mieć w sklepie 40 szablonów, np. przygotowanych na różne okazje, z gotowymi banerami itp, które będą się zmieniały wraz z Twoim "widzi mi się" :) Tworzysz tzw. kopie skórki, na których pracujesz i powielasz je. W ten sposób możesz testować rozwiązania, budować nowe szablony, podglądać je a jednocześnie nic nie zmieniać dla klienta, który nadal widzi jeden szablon.

13. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    @Grzesiek Poprzeglądałem szablony z waszego sklepu i jeden z nich wpadł mi w oko, tylko mam do niego kilka typań może dasz radę udzielić odpowiedzi ;)
    @TheL również Ciebie chciałem zapytać co sądzisz o takim szablonie?
    http://click-szablon38.home.pl/ - szablon

-Czy można stworzyć mniejsze kategorie poniżej banera głównego, na miejscu 4 chciałbym 8.

-Czy można w kategoriach manipulować wielkością czcionki.

-Czy można manipulować kolorystyką w szablonie.

-Czy da rade stworzyć menu jak na militaria.pl (górna belka która się utrzymuje przy scrollowaniu) tak aby w podobny sposób się rozwijało wraz propozycją produktu

14. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    3 razy TAK, jedziesz z nami do Rio! :D

Można, wszystko można, tylko pytanie co chcesz zmienić i jak. Na ile będziemy w stanie pomóc i na ile to będzie warte w ogóle pracy. Dowiem się czyj to szablon i co możemy dalej z nim zrobić.

a co do ostatniego, @TheL kolejna osoba pyta o takie menu heheh... pomyśl, gdybyś to zrobił, mógłbyś już myśleć o nowym biznesie... TheeLegants Menu Builder/Generator, for You, for Your Business! Create your own menu, with me! i po 100$ od sztuki :p

15. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    @Grzesiek Dzięki za odpowiedź, a co do rozwijanego menu to skoro jest popyt... ;)
    Czekam na informację czyj to szablon i na ile będzie można w niego ingerować sensownie.
    Dzisiaj będę chciał rozpocząć prace nad nim, więc jak będziesz miał rękę na pulsie to pamiętaj... płacę doniczkami :p

Poleć forum znajomym