SUGESTIA Aukcje Allegro

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika banan, 10 Wrzesień 2016.

1. banan

banan Stały bywalec

Docenione treści:
    2
    Witam,

Jako, iż nie ma jeszcze automatycznego kończenia aukcji Allegro przy stanie magazynowym 0 (a także automatycznego poprawiania/zmniejszania ilości sztuk wystawionego na aukcji przedmiotu kiedy liczba sztuk w sklepie spadnie poniżej ilości wystawionych sztuk) sugeruję aby w w menu Sprzedaż >> aukcje obok kolumn cena, ilość odsłon, ilość ofert, koszt dodać dodatkową, która wskazywała by obecny stan magazynowy danego produktu w sklepie. Pozwoliłoby to na w miarę szybkie zrewidowanie aukcji pod względem wystawionych produktów których tak naprawdę w sklepie może już nie być. Nikt nie chce sprzedawać czegoś czego nie ma a niestety zdarza się to dość często zwłaszcza przy dużej ilości sprzedawanych produktów.

2. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    Ja już ten temat poruszałem kilka razy.
    Że sklep nie aktualizuje stanów magazynowych na Allegro pomimo że api Allegro na to pozwala to nadal nie ma integracji dwukierunkowej.
    Męczę się od pół roku korygując ręcznie aukcje tylko dlatego że kupiłem premium bo w ustawieniach mieli napisane integracje Allegro.
    Sklep dobry dla małych przedsiębiorców którzy sprzedają tylko z niego.
    Ja mam trzy kanały integracji z jednym stanem magazynowym i bez Allegro to się sypie.

3. banan

banan Stały bywalec

Docenione treści:
    2
    Właśnie właśnie, też się dałem nabrać bo nazywanie takiej integracji z Allegro "zaawansowaną" tak jak to robi dostawca Click shopa może wprowadzać w błąd i jest chyba trochę na wyrost.

4. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    @banan , @papux - wysłałem zapytanie do kierownika produktu w tej sprawie, aby się odniósł do sprawy dwukierunkowej integracji z Allegro (FEEDBACK-759). Proszę o cierpliwość, gdy uzyskam informacje zwrotne, odezwę się tutaj w temacie na forum.

5. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    @banan @papux otrzymałem informacje, że temat integracji Allegro jest na tapecie, ale jeszcze nie mogę podać żadnego terminu wprowadzenia aktualizacji. Gdy terminy będą znane, z pewnością o tym poinformuję na forum.

Poleć forum znajomym