Cena hurtowa 1 znika gdy taka sama jak podstawowa.

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika doohoo, 14 Luty 2019.

1. doohoo

doohoo Bystrzak

Docenione treści:
    1
    Witam. Potrzebuje uruchomić drugi poziom cen w clickshop i aktualizowac poprzez api. W clickshop aktywowany został drugi poziom cen (hurtowa 1 - w programie wysylajacym przez api przypasowana odpowiednia cena). Wysyłamy cene poprzez api . Wszystko jest w porządku gdy wysylana cena (nazywajmy dalej hurtowa 1) jest inna od ceny podstawowej. Wówczas do produktu dodana zostaje poprawnie cena hurtowa 1. W momencie zmiany ceny hurtowa 1 na taką samą jak cena podstawowa i ponowne przesłanie poprzez api pole hurtowa 1 zostaje wyczyszczone. Widać to w panelu sklepu. Nie powinna się dziać taka sytuacja - cena podstawowa może być taka sama jak hurtowa. To cena w końcu przypisana do grupy klientów.

Ostatnia modyfikacja: 14 Luty 2019
  2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    @LukaszC

Poproszę Cię tylko @doohoo o doprecyzowanie. Ustalasz w eSklep 2 takie same ceny. W momencie połączenia przez API jedna z nich jest kasowana. Czy w zew. aplikacji jeśli dokonasz zmiany dzieje się tak samo? Pytanie brzmi czy problem nie wynika z działania zew. systemu.

Pozwól że poczekamy na Łukasza lub kogoś z ecommerce.

3. doohoo

doohoo Bystrzak

Docenione treści:
    1
    Sprawdziłem i cena hurtowa 1 jest pusta w panelu ale podczas exportu produktów do pliku ona jest w polu price_wholesale poprawna taka sama jak price, wiec nie widoczna jest w panelu.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

4. LukaszC

LukaszC eCommerce Team home.pl

Docenione treści:
    108
    @doohoo niestety bez pełnej weryfikacji nie jestem w stanie nic odpowiedzieć. Prześlij przez formularz kontaktowy zgłoszenie do działu sklepów internetowych w których będą zawarte następujące informacje:
    1. Nazwa sklepu internetowego,
    2. Podaj numer produktu w którym cena hurtowa została "usunięta"
    3. Z jakiej metody korzystasz poprzez API

Poleć forum znajomym