ROZWIĄZANE Dodawanie strony sklepu do Google - jak?

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika Arkadiusz, 19 Maj 2016.

1. Arkadiusz

Arkadiusz Początkujący

Docenione treści:
    0
    Witam,

Wiem, że temat był już wałkowany , ale ja nadal mam problem z wstawieniem swojej strony do Google. Nie bardzo rozumiem jak mam potwierdzić własność swojej strony. Proszę o pomoc.

1. Pobierz ten plik weryfikacyjny HTML. [google702b6b4289a9be61.html] - pobralem go

2. Prześlij plik pod adres https://www.xxxxxxxxx/console/integration/execute/name/GoogleSitemap/ - jak mam go przesłać ? Gdzie go wkleić?

3. Sprawdź, czy przesyłanie pliku zakończyło się pomyślnie, odwiedzając w przeglądarce stronę https://www.xxxxxxxx/console/integration/execute/name/GoogleSitemap/google702b6b4289a9be61.html .- no niestety nic sie nie udało
    Podany plik XML nie zawiera żadnych informacji o stylach z nim związanych. Poniżej wyświetlone jest drzewo dokumentu.

4. Kliknij poniżej przycisk Zweryfikuj

Aby własność pozostała zweryfikowana, nie usuwaj pliku HTML nawet po pomyślnej weryfikacji.

Czy mam coś wpisywać w okienku META description na mojej stronie click shopa?
    Czy mam coś wpsiac w okienku META Keywords??

2. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    nie wykonuj weryfikacji przez plik lecz przez wpis w DNS lub kod meta.

3. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
  4. Arkadiusz

Arkadiusz Początkujący

Docenione treści:
    0
    Ok - Dziękuję za podpowiedź - siadam i zabieram się do czytania i kolejnych podejść do ustawienia tego.

5. Arkadiusz

Arkadiusz Początkujący

Docenione treści:
    0
    Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć skąd mogę uzyskać ten kod?

4.W wygenerowanym dla Twojej domeny kodzie odszukaj zaznaczony fragment i skopiuj go:[​IMG]

6. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    jak zalogujesz się na analyticsa to kod tam zobaczysz.

7. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    Np. w Google Analytics w ustawieniach Administratora --> Kod śledzenia.
    wp55.png

8. Arkadiusz

Arkadiusz Początkujący

Docenione treści:
    0
    Dziękuje za pomoc :)

9. Arkadiusz

Arkadiusz Początkujący

Docenione treści:
    0
    Witam ponownie,

Zrobiłem wszystko zgodnie ze wskazówkami i mam kilka dodatkowych pytań:
    1.jak można sprawdzić czy strona jest dodana do Google prawidłowo -bo po wpisaniu do wyszukiwarki google adresu mojej strony wyskakuje mi opis jej zaczerpnięty z kontekstu, a nie to co powinno być.
    2.Aktywowałem usługę google analystics, wpisalem nr identyfikatora konta google , ale statystyki mi nie działają - ma ktoś pomysł co jest nie tak?

10. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    Na moje oko opis leci z Meta Description z Konfiguracja --> Marketing --> Pozycjonowanie. Bo tylko tam jest pole tekstowe. Co do wyświetlania drzewa struktury strony, tj. zakładki pod opisem w Google, to chyba tu trzeba poczekać na zassanie przez Google mapy witryny.

Czy statystyki nadal są nieaktywne?

11. Arkadiusz

Arkadiusz Początkujący

Docenione treści:
    0
    Witam,

Opis faktycznie jest z meta decription i laduje sie juz , ale co do statystyk to niestety , ale to nie dziala

Poleć forum znajomym