Testuję hosting Wordpress SSD. Zarejestrowałem w panelu zarządzania panel.beta.home.pl domenę xninedesign.pl. Opłaciłem ją za pomocą PayU. Na maila dostałem potwierdzenie z PayU, że transakcja została opłacona. Niestety wasz system nie zarejestrował domeny, a jej status w panel.beta.home.pl wciąż jest na liście subskrypcji jako 'zamówione'. Może ktoś to zaktualizować ręcznie?
Z tego co widzę, domena powinna być uruchomiona. Nie mniej zgłoszę temat do obserwacji jeśli chodzi o czas trwania całego procesu, szczególnie że poszło to jak piszesz przez PayU (około 2h jeśli dobrze widzę informacje o domenie). Możesz to potwierdzić?
Domenę zarejestrowałem w południe 22 czerwca. Opłaciłem ją przy rejestrowaniu, tj. od razu. Do momentu napisania tego tematu (południe 23 czerwca) domena wciąż miała status "zamówione" i nie była zarejestrowana mimo, że 22 czerwca o 11:23 dostałem maila z PayU, ze statusem płatności "Opłacona". W środku nocy z dnia 22 na 23 czerwca skontaktowałem się z BOK przez telefon i tam poinformowano mnie, że domena będzie dodana ręcznie, bo system nie odnotował płatności w sposób automatyczny. Miałem czekać do ok 9:00 rano. Czekałem do południa i domena wciąż nie była zarejestrowana. Zadzwoniłem jeszcze raz i tym razem dowiedziałem się, że dzwonie na złą infolinię, bo serwis beta ma osobną (w nocy dzwoniłem na tę samą i o tym mnie nikt nie poinformował, ale obsłużył). Dostałem numer do serwisu BOK bety i zadzwoniłem. Dłuuugooo czekałem, bo po podaniu adresu domeny o którą chodzi, Pani powiedziała, że za chwile do mnie wróci i prosiła abym poczekał. Czekałem jak pajacyk przez blisko 15 min. W końcu się rozłączyłem, a po kilku minutach do mnie oddzwoniono i powiedziano mw. to samo co usłyszałem w nocy. Domena się automatycznie po płatności nie zarejestrowała, bo system płatności nie odnotował automatycznie i będzie trzeba ręcznie - problem został zgłoszony. Wlazłem więc jeszcze tutaj i napisałem posta. Poszedłem spać i właśnie wstałem, więc jestem z powrotem i widzę, że domena jest już w panelu zarządzania. Śmiga. Na mailu mam wiadomości od dns.pl z godziny 14:04 z informacją o wpisie do rejestru. Oto wszystkie fakty.
Dziękuję za wiadomość. Sprawdzamy czy sytuacja, gdzie płatność/aktywacja nie przeszły automatycznie podczas rejestracji domeny, czy może ona jeszcze się powtórzyć. Przesłałem przekazane przez Ciebie informacje odnośnie wskazanej sytuacji w zgłoszeniu o numerze: QABETA-377
Udało nam się zreplikować tę sytuację, ale powiązana ona jest z uruchamianiem kilku sesji (np. na dwóch przeglądarkach). Powoduje to, że dokument płatności nie powiąże się z zamówieniem i rozwiązaniem jest ręczne powiązanie płatności przez naszych pracowników.