ROZWIĄZANE Instalowanie skryptu ScrollReveal w sklepie Click Shop

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika Fryzjerka, 2 Kwiecień 2017.

1. Fryzjerka

Fryzjerka Spryciarz

Docenione treści:
    6
    Cześć,

chciałam zapytać w jaki sposób poprawnie używać skryptu Scroll Reveal, który ma mi posłużyć do animacji ikon w boxie "dlaczego warto nas wybrać"

w integracjach własnych ->nagłowek head wklejam instalke:
    <script src="bower_components/scrollreveal/dist/scrollreveal.min.js"></script>

poźniej również w integracjach własnych w okienku przed zamknięciem body wklejam wskazanie co ma byc animowane i właściwości:
    <script>
    window.sr = ScrollReveal();
    sr.reveal('h2, p', {
    reset: true,
    delay: 300
    });
    </script>

to tak testowo wpisałem jeśli chodzi o h2 i p bo w rozumieniu wszystko co jest tym znacznikiem powinno się pojawiać po najechaniu myszką.

no i po wielu kombinacjach nie działa. Może ktoś ma pomysł jak ten skrypt prawidłowo zainstalować i używać?

Próbowałem także box z ikonami umieszczony w module na stronie głównej nazwać jako id icon i podpiąć to tak:
    sr.reveal('.icon', {
    reset: true,
    delay: 300,
    distance: 0
    });

jak narazie kilka prób i kombinowania, bez skutecznie. Może ktoś coś, napewno się innym przyda bo to extra skrypt;-)

Pozdrawiam
    Paula

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Co masz na myśli animować? Po najechaniu kursorem myszy na ikony, powiększają się. www.best-tea.pl

3. Fryzjerka

Fryzjerka Spryciarz

Docenione treści:
    6
    Cześć Grzesiek, dzięki za odpowiedź;-)

Co do ikon to teraz mam tam zainstalowane efekty hover, a chciałabym aby skrypt o którym mowa powodował żeby ikony w momencie kiedy są w zasięgu wzroku pojawiały się lub podskakiwały.

Pozdrawiam
    Paula

4. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    Po pierwsze wszystko co umieszczasz w sklepie jako js umieszczasz we własnym css lub na serwerze ftp sklepu z odwołaniem mającym pełną ścieżkę do pliku. Jeśli umieszczasz we własnym css to umieszczasz tam wszystko pomiędzy znacznikami script.

Mariusz lubi to.

Poleć forum znajomym