Witam. Mam problem, który polega na nadaniu odpowiedniego statusu zamówienia po utworzeniu przesyłki i kliknięciu przycisku "wyślij". Sprawa wygląda tak: - dodałem sobie nowy status jako typ "Zamknięte (zrealizowane)" i nazwałem go "przesyłka wysłana A". Teraz mam 2 statusy typu "Zamknięte (zrealizowane)": "przesyłka wysłana" i "przesyłka wysłana A" - mam 2 zamówienia: A i B - tworzę dla tych zamówień przesyłki - i teraz chciałbym aby po kliknięciu opcji "wyślij" w przesyłce zamówienia A status zmieniał się na ten domyślny, czyli "przesyłka wysłana", a po kliknięciu opcji "wyślij" w przesyłce zamówienia B status zmienił się na "przesyłka wysłana A" Niestety przy każdym zamówieniu po utworzeniu przesyłki i kliknięciu opcji "wyślij" status zmienia się na "przesyłka wysłana". Czy jest jakaś opcja, która umożliwiłaby dopasowanie statusu po kliknięciu opcji "wyślij" w przesyłce?
@rafal, niestety nie zrobisz tego automatycznie. Ustaw w Konfiguracja->Sprzedaż->Zakupy->Przesyłki ustaw na brak statusu przy wysłaniu przesyłki pozwoli to na manualne ustawienie statusu