ROZWIĄZANE Jak podmienić zdjęcie tak aby jego adres się nie zmienił?

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika papux, 6 Styczeń 2017.

1. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    Witam

W systemie mam wgrane zdjęcie.
    Jest to nagłówek w szablonach aukcji.

Obecnie mam nowy projekt tego zdjęcia i chce podmienić tak to zdjęcie żeby adres prowadzący do niego był taki sam jak jest obecnie gdyż allegro na każdej aukcji pobiera szablon z bazy zdjęcia w moim sklepie clickshop.

Podmieniając zdjęcie nie zmieniając jego adresu zmieni się na wszystkich aukcjach a jesli adres się zmieni (bo jest np dynamiczny) to na wszystkich aukcjach stracę główną grafikę szablonu a nie uśmiecha mi się ręczna edycja ponad 500 aukcji z osobna.

Czy jest taka możliwość podmiany zdjęcia?

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Jak to zdjęcie dodawałeś do sklepu? Przez produkty czy przez sekcję Pliki graficzne? Czy może dodane jest na FTP? Ewentualnie dodać nowe zdjęcie i dodać wpis .htaccess (o ile przekierowanie zadziała) :/

Wystawię na to pytanie, uzupełnił tylko dodatkowe informacje.

FEEDBACK-1015

3. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    Dylemat już rozwiązałem.
    Przy tej samej nazwie ścieżka zdjęcia się nie zmienia więc jest tak jak chciałem.

4. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Hmmm, nie mniej jeśli możesz rozwiń temat jak dodawałeś zdjęcia i jak podmieniałeś. Bo z tego wynika że... nadpisało zdjęcie?

5. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    W managerze plików w każdym edytorze w sklepie po kliknięciu w zdjęcie usuwam stary plik i wgrywam nowy o tej samej nazwę. Ścieżka do pliku zostaje taka samo pomimo że grafika się zmieniła.

Doskonałe rozwiązanie do globalnych zmian takich jak na Allegro które ma na sztywno wpisany adres grafik szablonu.
    Zmiana jednej grafiki zmienia je na wszystkich aukcjach.

Poleć forum znajomym