Dzień dobry Chciałem zapytać jak zmienić kolor czcionki menu głównego. Używam szablonu RWD. We własnym stylu CSS odnośnie menu mam wklejony kod (wykorzystałem kilka porad z tego forum): .menu .innermenu .menu-list { background-color: #696969; font-family: 'Lato Black', sans-serif; font-size: 1.2em; } #box_menu ul li a:hover { background-color:#618EC9; color: white; font-family: 'Lato Black', sans-serif; font-size: 1.0em; box-shadow: 0 12px 16px 0 rgba(10,100,150,100.24),0 17px 50px 0 rgba(0,0,0,0.19); } .menu .innermenu .menu-list li h3 a:hover { background-color:#618EC9; color: white; font-family: 'Lato Black', sans-serif; font-size: 1.0em; box-shadow: 0 12px 16px 0 rgba(10,100,150,100.24),0 17px 50px 0 rgba(0,0,0,0.19); } #box_menu ul li.current > a { font-family: 'Lato Black', sans-serif; font-size: 1.0em; background-color: #618EC9; } .sort-and-view .sortlinks .products-sort-container .products-sort-options a.active-sort:hover { background-color: #618EC9; } .sort-and-view .sortlinks .products-sort-container .products-sort-options a.active-sort { background-color: #618EC9; } .sort-and-view .sortlinks .products-sort-container .products-sort-options { border-color: #618EC9; } W tej chwili kolor czcionki menu jest czarny, chciałbym zmienić na biały. pozdrawiam Piotrek
Mam podobny kod, może orientujesz się któy #.... odpowiada za jaką funkcje w sklepie , bo zmieniam je a na stronie nic. Nie ma tu wsparcia więc jak cos spieprze to pomocy nie uzyskam wole spytać .products.viewphot .product .price em{ color: #3DF500; font-size: 1.1em; margin-bottom: 0.2em; } .product .price del { i zmieniłem na #4cff00 licząc że kolor ceny na karcie produktu się zmieni , niestety color: #ff0033; } .btn.btn-red { background-color: #00ff33; ten i te dwa poniżej odpowiadają może za kolor podswietlenia ? } .addtobasket.btn.btn-red { background-color: #00ff33; } .btn.btn-red:hover { background-color: #00ff33; }
1. przed wykonaniem zmian, utwórz kopię skórki. Możesz tworzyć wiele kopii skórki dzięki czemu zawsze będziesz mógł wrócić do dowolnej z nich 2. jeśli nie wiesz który parametr odpowiada za co, skorzystaj z bazowego artykułu: https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/wprowadzenie-do-edycji-zaawansowanej-skorki-sklepu-click-shop dokonując zmian w przeglądarce a dopiero potem przekładając te zmiany na edycję plików .tpl W analogiczny sposób wykonujemy to my z Mariuszem.
@Piter gwarantuję Ci, że jeśli wykonasz to tak jak jest to opisane w artykule, to następne zmiany zajmą Ci dosłownie ułamek sekundy. Warto dodać, że to rozwiązanie nie wymaga szukania źródła w sklepie. Narzędzie np. Zbadaj bada dany obiekt pokazując wszystko co go dotyczy, a więc jego nazwę i ustawione parametry. W tym samym narzędziu zmieniasz parametry, np. kolor i w podglądzie widzisz co się zmienia. Jeśli zmiany są ok, po prostu kopiujesz je i wklejasz w sklepie we własnym stylu CSS czyli nadpisujesz fragment stylu bez jego edycji u źródła. Tak jak z wymianą oleju w samochodzie, w każdym jest tak samo, zmienia się tylko olej i model filtra. Odkręcasz, spuszczasz, nalewasz nowy
Zrobiłem w taki sposób: .menu .innermenu .menu-list li h3 a { color: #FFF; background-color:#696969; } ale... jeżeli wpiszę .menu .innermenu .menu-list li h3 a { color: #FFF; to zmieniana jest czcionka w całym menu a nie tylko w górnym ale i tym rozwijalnym.. Rozumiem że h3 to styl nagłówka. Dlatego musiałem dać tło. Czy kolor czcionki samego górnego menu nie jest zależny od koloru czcionki w całym sklepie?