1. Forum używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...

ROZWIĄZANE Joomla jQuery

Dyskusja w 'WordPress, Joomla!, PHP, HTML, CSS' rozpoczęta przez użytkownika Tor, 5 Kwiecień 2017.

  1. Tor

    Tor Zaglądacz

    Wiadomości:
    13
    Docenione treści:
    3
    Witam
    Chciałbym przetestować galerię zdjęć na stronie (Joomla wersja 3.5.1). Galeria wykorzystuje mechanizm "lazy loading" z wykorzystaniem jQuery . Niestety pojawia się problem . Pokazuje kilka pierwszych zdjęć , kolejnych ( tych które powinien pokazać mechanizm "lazy loading" nie ładuje ) kręci "kułkiem" ewidentny konflikt , podobna sytuacja z każdą inna galerią wykorzystująca jQuery . Tą samą stronę próbowałem na innych serwerach , galerie chodzą bez żadnej dodatkowej modyfikacji .

    Jak na serwerze home.pl to "naprawić" . Dodawałem do joomla skrypt kontrolujący biblioteki jquery "jQuery Easy" .Nie pomaga .Dalej konflikt
    Można prosić o jakąś podpowiedz jak to ugryzć
     
  2. Adam

    Adam Social Media home.pl home.pl Administrator forum

    Wiadomości:
    262
    Docenione treści:
    73
    Hmmm, to ciekawe bo korzystam z Jquery i lazy loadingu na innym CMS (na litere W:)) z powodzeniem. Sprawdź proszę działanie skryptu na innej wersji PHP lub podaj adres strony WWW.
     
  3. Tor

    Tor Zaglądacz

    Wiadomości:
    13
    Docenione treści:
    3
    Dziękuję za odpowiedz . Strona chodzi pod wersją php 5.6.12 .Przestawiłem przed chwilą na wersję 7.0.11 przez plik .htaccess .Nic to nie daje .Link do strony http://www.agencja4.pl/nasze-realizacje .Konsola w przeglądarce nie pokazuje błędów , albo ja jestem ślepy.
    Podobny problem pojawia się przy probie zastosowania innej galerii zdjęć . I tam ten sam błąd wyskakuje w momencie kiedy galeria tworzy miniatury do zdjęć , .Zatrzymuje przy tworzeniu pierwszej miniatury i 'kręci skrypt w pętli bez zakończenia" .Tak jak wspominałem wcześniej ten sam układ plików (całą stronę ) testowałem na innych serwerach w tym lokalnym (na kompie) .Wszystko chodzi poprawnie w takiej samej konfiguracji . Intryguje mnie ten problem strony na serwerze home.pl i chciałbym się z nim uporać :)
     
    Ostatnia modyfikacja: 6 Kwiecień 2017
  4. Adam

    Adam Social Media home.pl home.pl Administrator forum

    Wiadomości:
    262
    Docenione treści:
    73
    @Tor Chyba mam dla Ciebie rozwiązanie - zmień przekierowanie domeny z separacji na "bez separacji" dla danego katalogu. O ile się nie mylę, to przy tego typu skryptach Joomla lubi posiadać dostęp do katalogu wyższego (z uwagi na tworzenie jakiegoś cache'u). Sytuacja nie wynika raczej ze specyfikacji hostingu home.pl, tylko z faktu, że inne hostingi nie oferują właśnie separacji domen per katalog :)
     
  5. Tor

    Tor Zaglądacz

    Wiadomości:
    13
    Docenione treści:
    3
    Całkiem sprytne :) . Gdzie tego konkretnie dokonać .(Znalazłem Konfiguracja domeny) I czy to ( "ustawienie bez separacji" ) można zrobić tylko dla jednej domeny .Rozumiem że to nie wpłynie na inne strony umieszczone na tym koncie jest ich chyba z 10 .
     
  6. Adam

    Adam Social Media home.pl home.pl Administrator forum

    Wiadomości:
    262
    Docenione treści:
    73
    Tor lubi to.
  7. Tor

    Tor Zaglądacz

    Wiadomości:
    13
    Docenione treści:
    3
    Ha ha jakie to proste ;) . Wielkie dzięki za pomoc .Po dokonanej zmianie galeria "zatrybiła" I działa poprawnie . Jeszcze raz dziękuję :)
     
    Adam lubi to.

Poleć forum znajomym