ROZWIĄZANE Kontrolowana rejestracja w sklepie

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika erenka, 15 Listopad 2017.

1. erenka

erenka Zaglądacz

Docenione treści:
    0
    Dzień dobry,
    obecnie istnieje możliwość ukrycia cen, które dostępne są tylko po założeniu konta i zalogowaniu.
    Jednak logowanie odbywa się automatycznie, bez udziału administratora sklepu.

Czy jest możliwość aby to administrator aktywował konto nowego użytkownika...tak jak ma to miejsce na niniejszym forum?

Dziękuję za odpowiedź

2. LukaszC

LukaszC eCommerce Team home.pl

Docenione treści:
    108
    W przypadku aktywacji konta przez administratora, należy wykonać następujące kroki:
    1. Konfiguracja->Klienci->Rejestracja ustawiamy opcję "Wymagaj potwierdzenia rejestracji",
    2. Zawartość->Wiadomości email edytujemy 'Rejestracja-potwierdzenie', należy minimum usunąć
    Kod:
    {if confirmation}
    Aby potwierdzić rejestrację kliknij na poniższy link
    {link}
    {/if}
    Wykonując powyższe kroki użytkownik otrzyma wiadomość email, ale bez możliwości aktywacji konta (potwierdzenie linka) i administrator w sekcji Klienci->Klienci będzie mógł go odblokować :)

Mariusz i erenka lubią to.
  3. erenka

erenka Zaglądacz

Docenione treści:
    0
    Łukaszu, bardzo dziękuję !;)

4. erenka

erenka Zaglądacz

Docenione treści:
    0
    Dzień dobry,
    chyba za wcześnie ucieszyłem się :)
    Niestety, ale to nie działa.
    Po założeniu konta użytkownik dostaje info, że musi zaczekać na akceptację administratora.
    W panelu sterowania pojawia się nowy klient, ale juz jest oznaczony jako zielonka (aktywny), mimo że nie jest aktywny. I teraz, co należy zrobić aby ten nowy mógł się zalogować? Bo próbuję (tzn. dezaktywowałem konto, zapisałem, ponownie aktywowałem i zapisałem) i nijak nie działa.

5. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    w sumie to on jest wg mnie aktywny tylko trzeba poprawić w mailach wysyłanych treść :)

Mariusz i erenka lubią to.
  6. erenka

erenka Zaglądacz

Docenione treści:
    0
    Tak, już działa. Dzięki

Poleć forum znajomym