Dzień dobry wszystkim, sklep pomalutku się tworzy i mam pytanie. Chciałbym aby na stronie głównej była lista wszystkich produktów które są na sklepie. Coś jak na allegro, wchodzi się na danego sprzedawcę i XXX stron do obejrzenia. Przychodzi mi do głowy by zrobić to na zasadzi polecanych produktów i wszystkim nadać ten atrybut. W przypadku gdy trzeba będzie to tak zrobić, to gdzie można dodać polecane produkty? W modułach jakoś nie widzę. Dziękuję za pomoc i proszę o wyrozumiałość.
Odpowiedź brzmi: można za pomocą produktów polecanych (nadawanych ręcznie dla każdego produktu), ale... sklep nie utworzy kolejnych stron z produktami ani nie doda opcji przewijania (na zasadzie pokaż więcej). Dlaczego? Bo to jest strona główna która takich elementów nie posiada. Tylko strony kategorii, listy produktów posiadają "kolejne strony". Druga kwestia to obciążenie sklepu i czas reakcji, żadna platforma nie poleca takiego rozwiązania. Polecane produkty pojawią się same, gdy nadasz któremuś produktowi status polecanego. Asortyment > Produkty > Edycja a następnie przejdź do Dane podstawowe zaznacz checkbox Produkt polecany Jeśli chcesz się wyróżnić, to lepiej utwórz nowy moduł np. z obrazkowym menu kategorii i wstaw go na główną.
A gdybym wszystkie dotychczasowe kategorie umieścił w jednej głównej. To czy wtedy po otworzeniu tej głównej wyświetli wszystkie produkty (z podziałem na strony oczywiście i możliwością dalszego otwierania kolejnych kat.) Asortyment który posiadamy dotyczy budowlanki,remontów itp. I wiem z doświadczenia, że ludzie przewijają te kilkadziesiąt stron i dodają do koszyka gdyż podczas remontu wszystko się przyda.
Tak, to jak najbardziej przejdzie bo strony kategorii są przewijane (stronami) więc będzie ok. Ale jeśli tak to ja proponuje inne rozwiązanie, zrób normalne drzewo kategorii, podziel asortyment aby mieć porządek i móc potem zarządzać odpowiednio grupami, promocjami czy wprowadzać nowe systemy promocji jak chociażby obrazkowe kategorie itp. ale dodając produkty dodawaj je do kilku kategorii, np. Materiały wykończeniowe i druga WSZYSTKO. Pamiętaj też że dla każdego produktu możesz dodawać produkty powiązane. Nie wrzucaj do jednego "wora" bo o ile tak jak mówisz: ktoś wrzuca jak leci, to ktoś inny może chcieć kupić tylko wybrany produkt.
Tzn. kategorie to mam już wszystkie zrobione. Cały asortyment podzielony i wszystko ma swoje miejsce. Do jednego wora to nie miałem zamiaru nic wrzucać, jedynie wszystkie kategorie umieścić w jednej głównej. Gdzie stamtąd dalej jest podział na podkategorie . Zobaczę jak to będzie wyglądać, ewentualnie dodam jedną kategorię coś jak "wszystko" i tam będzie misz masz.
Masz np. Budowa --> 1. Dach 2. Ściany 3. Ogród Dodajesz produktu do kategorii Budowa oraz podkategorii Dach. Klient widzi listę wszystkich produktów po wejściu w BUDOWA, ale może zobaczyć też wybrane produkty dla podkategorii. W każdej kategorii możesz też dodać podkategorię np. Pokaż wszystko itd