ROZWIĄZANE Livechat w clickshopie

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika stachurski12, 3 Listopad 2016.

1. stachurski12

stachurski12 Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Witam, dlugo szukałem jednak nie znalazłem takiego tematu
    Jak zrobić na click shopie Live Chat ? :)
    Pozdrawiam

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Zależy jaki masz system LC, ale ogólnie Konfiguracja --> Integracje --> Integracje własne --> Nagłówek strony możesz wkleić kod LV, ewentualnie np. z moduły (Wygląd --> Aktywny styl graficzny --> Moduły --> Wybrana strona, dodaj nowy moduł (wyłącz edytor, wklej kod) ale to zapewne rozwiązanie raczej dla konkretnej strony. nagłówek da Ci czata ogólnego. Nie mniej musisz wybrać jakiś system dostępny w sieci i go zaimplementować, najlepiej wróć do nas z już gotowym czatem wtedy zastanowimy się.

3. stachurski12

stachurski12 Użytkownik

Docenione treści:
    2
  4. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    No tak, https://www.czater.pl/strona/cennik rejestrujesz się i panelu czatera po lewej jest KOD HTML na stronę, wklejasz. Nie wiem, nie testowałem czy fajny.

P.S. Testuję, fajny :p

P.S.2 Możesz też zainteresować się https://www.whatsapp.com/?l=pl nie wiem jak to wygląda od strony obsługi (na pewno użytkownicy potrzebują aplikacji) ale zakładam że możesz też obsługiwać go na telefonie jako admin.

P.S.3 ooo jest opcja zarabiaj na konsultacjach :p dobre!

5. stachurski12

stachurski12 Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Dzięki za szybką odpowiedz :)

Sugerujesz, że opcja z czater.pl będzie odpowiednia ?:)

6. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    nasi "opiekunowie" sklepu już chyba urwali się do domu, rzucę im temat do dyskusji jakie rozwiązania polecają, ale myślę że opinie jakie znajdziesz w sieci powinny wystarczyć. Grunt aby czat nie wpływał mocno na ładowanie strony a więc i sam działał stabilnie, aby była szybka odpowiedź serwera (wiadomo jak bywa, kiedy korzystasz z zewnętrznych rozwiązań, ładowanie strony może opóźnić się przez wolną odpowiedź zew. serwerów, nie raz odbierałem takie zgłoszenia, a winnym okazywały się np. mapy google czy zew. formularz kontaktowy).

Do przetestowania. Jak coś będę wiedział, dam znać. FEEDBACK-939

7. stachurski12

stachurski12 Użytkownik

Docenione treści:
    2
    Zainstalowałem juz czater.pl
    Jest spoko, dzieki za pomoc :)

8. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    Ustawiam w takim razie temat jako rozwiązany :).

Poleć forum znajomym