1. Forum używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...

ROZWIĄZANE Logowanie na pocztę home.pl przez wordpress

Dyskusja w 'Poczta home.pl' rozpoczęta przez użytkownika kochmanski.kacper, 16 Listopad 2016.

  1. kochmanski.kacper

    kochmanski.kacper Początkujący

    Wiadomości:
    5
    Docenione treści:
    0
    Czy istnieje jakaś dedykowana wtyczka wordpressa, która umożliwi zalogowanie się na pocztę home.pl? Mam tu na myśli sam formularz logowania. Pierwotnie, zrobiłem taką wtyczkę jednak z czasem ona przestała działać. Funkcjonowała na zasadzie przesyłania danych na https://login.poczta.home.pl/login. jednak to już nie działa prawidłowo; przesyła dane jednak pojawia się komunikat, że są błędne.
     
  2. LorK

    LorK Przyjaciel forum Beta-tester

    Wiadomości:
    1 002
    Docenione treści:
    88
    a tak z czystej ciekawości: po co? :)
     
  3. kochmanski.kacper

    kochmanski.kacper Początkujący

    Wiadomości:
    5
    Docenione treści:
    0
    Też się zastanawiam, właściciel strony zażyczył sobie oraz sam jestem ciekawy jak to rozwiązać.
     
  4. LorK

    LorK Przyjaciel forum Beta-tester

    Wiadomości:
    1 002
    Docenione treści:
    88
    ustaw przekierowanie na poczta.home.pl ? :)
     
  5. kochmanski.kacper

    kochmanski.kacper Początkujący

    Wiadomości:
    5
    Docenione treści:
    0
    Nie może byś musi byś formularz logowania.
     
  6. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 363
    Docenione treści:
    520
    Kod:
       <form id="login" action="https://login.poczta.home.pl/login" method="post">
                         user: <input type="text" name="user_name" id="user_name" value="" placeholder="Email" autofocus />
                            pass: <input type="password" name="password" id="password" value="" placeholder="Hasło" />
                    <button type="submit" class="submit">Zaloguj się</button>
                   </form>
              
    
    zrób to sobie tylko ładniejsze :D
    zaznaczam, że nie ma prawa to nie działać :) (sprawdziłem :) )
     
    Mariusz lubi to.
  7. kochmanski.kacper

    kochmanski.kacper Początkujący

    Wiadomości:
    5
    Docenione treści:
    0
    Ok, dzięki to teraz czym różni się mój kod od Twojego??
    Kod:
    <form name="login" id="login" method="post" action="https://login.poczta.home.pl/login">
    <div>
        <label for="username">Email</label>
        <input type="text" name="user_username" required="required" name="user_name" id="user_name" value placeholder="Email" autofocus style="margin: 10px 0 20px; width: 99%; padding: 7px 0 7px 4px; border: 1px solid #E3E3E3;"/><br>
    </div>
    <div class="log-form-group">
    <label for="password">Hasło</label>
    <input type="password" name="password" id="password" value autofocus placeholder="Hasło" required="required" style="margin: 10px 0 20px; width: 99%; padding: 7px 0 7px 4px; border: 1px solid #E3E3E3;"/>
    </div>
    <div>
    
     
  8. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 363
    Docenione treści:
    520
    1. tym, że masz value, a nie value=""
    2. tym, że nie masz niczego co robiłoby submita :)
    pomijam autofocus przy password :)
     
  9. kochmanski.kacper

    kochmanski.kacper Początkujący

    Wiadomości:
    5
    Docenione treści:
    0
    Ok dzięki i tak. Nie ten kod wkleilem mam nadzieję, że będzie działać jak coś będę pisał.
     
  10. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 363
    Docenione treści:
    520
    ten co Ci podałem uzupełnij o styl który Ty masz i po sprawie, zapisz sobie do pliku html to co podałem i zobaczysz, że zalogujesz się na pocztę.
     

Poleć forum znajomym