ROZWIĄZANE moduł na module

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika manky.pl, 29 Wrzesień 2017.

1. manky.pl

manky.pl Stały bywalec

Docenione treści:
    1
    Cześć,
    mam problem. Wszystkie podstrony oprócz głównej wyglądają tak jak ta: http://sklep1784855.home.pl/pl/c/Rozki/26

czyli nie mam możliwości ustawić modułów w 2 czy 3 kolumnach tylko wszystkie się na sobie piętrują, Jak mogę to rozwiązać?

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Konfiguracja --> Wygląd --> Aktywny styl graficzny --> Moduły

W tym miejscu tworzysz układ stron dla poszczególnych podstron. Układ podstawowy umożliwia skonfigurowanie jednego układu, do którego będą się odnosiły wszystkie inne typy stron, o ile nie zostanie im nadany indywidualny układ (wtedy są one zaznaczone checkboxem). Dla listy produktów masz aktywny układ z 1 kolumna. Dla strony głównej bez kolumn. Dodaj moduły na lewo lub prawo aby dodać kolumny.

3. manky.pl

manky.pl Stały bywalec

Docenione treści:
    1
    Tylko, że ja tak zrobiłem. Ustawiłem lewą kolumnę i środek i wszystko wyszło mi zbite po lewej. Teraz tego nie widać bo ustawiłem wszystko po środku, ale nie zmiania to faktu, że nie mogę mieć dwóch kolumn obok siebie

4. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    Potrzebowałbym zrzutu ekranu, przedstawiający czego brakuje, aby to sprawdzić. Najprawdopodobniej modyfikacje CSS spowodowały taki efekt. Takie jest właśnie zagrożenie samodzielnego modyfikowania sklepu Click Shop, z tego głównie względu często sugerujemy kontakt z agencjami interaktywnymi, z którymi współpracujemy. Są to specjaliści w swojej dziedzinie, którzy przygotowują odpowiednie kody z uwzględnieniem wielu zmiennych (np. jak będzie to wyświetlane na stronie głównej oraz na innych podstronach).

5. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    Lewa, prawa i środek to trzy kolumny. Przy czym środek jest główną, a więc szeroką kolumną. Trzeba by ręcznie przenieść kolumny między stronami... rightcol large s-grid-3 czyli prawą kolumnę przerzucić (jeśli potrzebujesz) na lewą stronę obok lewej kolumny. Tylko pytanie w jakim celu. Może metoda nie jest tworzyć 2 kolumny, a wywalić niektóre moduły i zamiast nich dodać do paska nawigacki lub stopki właściwe odnośniki do treści. A może przenieść moduły na całą szerokość strony (bo generalnie masz lewa, prawa, środek (centralna) ale jest też środek na całą szerokość.

6. manky.pl

manky.pl Stały bywalec

Docenione treści:
    1
    Wszystkie zmiany w CSS jakie wprowadziłem są z artykułu "minimalizm jest piękny" na tym forum. Możecie spojrzeć do tego tematu?

7. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    Zrób screeny bo jak dla mnie strona wygląda ok. Jest jedna kolumna po lewej i lista produktów na środku. Albo ja czegoś nie widzę, albo nadal nie wiemy o co chodzi.

8. manky.pl

manky.pl Stały bywalec

Docenione treści:
    1
    Problem dotyczy "listy produktów" - jest to pokazane w załączniku 2.png. Teoretycznie są tu dwie kolumny.
    Moje ustawienia modułu są pokazane w załączniku 1.png

Jeśli chodzi o zmiany w CSS, to dotyczą one tylko zmiany kolorów, wysokości między modułami i ostatnio, innych kresek dzielących moduły.

Załączone pliki:

• 1.png
      1.png
      Rozmiar pliku:
      361,1 KB
      Wyświetleń:
      595
    • 2.png
      2.png
      Rozmiar pliku:
      332,4 KB
      Wyświetleń:
      565
  9. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    Nie no ewidentnie jest coś we własnym stylu CSS dodane, co to powoduje. Teraz dopiero to widzę, wcześniej jak zakładałeś post, wszystko wyglądało ok. No tak nie powinno być. Któraś zmiana we własnym stylu CSS powoduje, że zaburza się położenie modułów. Najszybciej i od ręki sprawdzisz to kasując własny styl css i stopniowo dodając jego fragmenty, tak zidentyfikujemy przyczynę i na podstawie kodu który odpowiada za tą mieszankę, możemy próbować go poprawić.

Analogicznie tak samo zrobilibyśmy gdybyś przesłał zgłoszenie, zapewne Przemek by przysiadł do tego i rzucił okiem.

10. manky.pl

manky.pl Stały bywalec

Docenione treści:
    1
    Już znalazłem. Namieszała komenda:

.main {
    padding-top:0px !important;

Mariusz lubi to.

Poleć forum znajomym