ROZWIĄZANE moduły oraz zmiana języka domyslnego sklepu

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika bearska2304, 23 Styczeń 2017.

1. bearska2304

bearska2304 Stały bywalec

Docenione treści:
    3
    Witam czy moge prosić o pomoc w dodaniu modułów:
    Jaki kod HTML dla modułu viber i whats up.
    Albo czy jest możliwość dodania modułu live chat ?

Jeszcze bedę wdzięczna za podanie kodu CSS do zmiany koloru napisów : zaloguj sie / zarejestruj- w tej chwili są ciemnoszare na czarnym tle i wogóle ich nie widać :/

Z góry wielkie dzieki! :)

2. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    Podaj adres sklepu zmienimy kolory.

viber i whatsup nie kojarzę ale livechat do implementacji za darmo poprzez http://www.czater.pl/ i możliwość integracji hangouts więc na bieżąco na każdym urządzeniu mobilnym.

Ostatnia modyfikacja: 23 Styczeń 2017
  3. bearska2304

Docenione treści:
    3
    Super bardzo dziekuje :) Adres sklepu : www.live2fly.pl

Jeszcze jedna sprawa gdyby dało się też to jakoś zdalnie ustawić albo prosze pomóż mi z ustawieniami bo już 2 x pisałam mailowo o pomoc i dalej ten problem nie jest rozwiazany :

Mam ustawioną skórke RWD- clickshop , 3 domeny i dla każdej chce żeby językiem podstawowym był angielski- i tak jest ale tylko na komputerze - na urządzeniach mobilnych ( kiedy ekran dostosowuje sie do telefonu ) zawsze włącza sie wersja polska dla każdej domeny .Prosze o pomoc z tym!!
    Z góry dziekuje :)

4. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    Nie wiem jaki chcesz kolor tych przycisków tu masz przykład białego:

Wejdź do
    konfiguracja>>wygląd
    wybierz po lewej stronie "włąsny styl CSS"
    wpisz:

.login-bar a {
    color: #ffffff;
    }

Zapisz ustawienia

znaki #ffffff odpowiadają za kolor.
    Zawsze możesz dobrać sobie odpowiedni i wpisać samemu.
    Liste kolorów oraz ich kodów masz tutaj: http://www.color-hex.com

Co do języka
    Nie jestem pewien czy to zadziała ale spróbuj
    Wejdź:
    konfiguracja>>ustawienia regionalne>>języki
    Wybierz język którego NIE chcesz wyświetlać
    Po wybraniu zaznacz opcje "aktywność nie" i zapisz ustawienia
    Tym sposobem wyłącz wszystkie języki pozostawiając tylko aktywny język angielski.
    Sprawdź potem na telefonie czy działa.

Ostatnia modyfikacja: 23 Styczeń 2017
    Mariusz lubi to.
  5. bearska2304

Docenione treści:
    3
    Dziekuje z kolorami juz sobie poradze :)
    Natomiast Z tym językiem to zadziałało ale zapomniałam dodać że ciągle chce żeby na domenie pl można było wybrać język polski w opcji " wybierz język " a przy takich ustawieniach nie jest to możliwe :( co mogłabym jeszcze z tym zrobić żeby domyślnym językiem był ten angielski wszedzie a zarazem była opcja wyboru jezyka ?

no i jeszcze z tym czatem : po rejestracji każe skopiować skrypt i wkleić go w sekcji < head > gdzie jest cos takiego ? nie wiedze tego z poziomu strony.

To ten skrypt jak i gdzie go wkleić ?
    <script type="text/javascript">window.$czater||(function(d,s){var z=$czater=function(c){z._.push(c)},$=z.s=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0];z.set=function(o){z.set._.push(o)};z._=[];z.set._=[];$.async=!0;$.setAttribute('charset','utf-8');$.src='https://www.chater.biz/assets/modules/chat/js/chat.js?8';z.t=+new Date;z.tok="f56fb3ca15e6bd6e7cb633a4410c53cd3ca6826a";z.domain="https://www.chater.biz/";$.type='text/javascript';e.parentNode.insertBefore($,e)})(document,'script' );</script>

dziekuje i przepraszam za tyle pytań ale to sa ważnedla mnie rzeczy a nie umiem sobie z tym poradzić :(

6. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    Skrypt wstawiasz w:

konfiguracja>>integracje>>integracje własne

w nagłówek head

Język domyślny ustaw angielski

Mariusz lubi to.
  7. bearska2304

Docenione treści:
    3
    udalo sie i z kolorami i z chatem dziekuje!

natomiast jezyk chyba nie zrozumielismy sie ... mam caly czas angielski domyslny , i na komputerze, na kazdej z domen zawsze sie on wyswietla a jeśli ktoś chce inny język to poprzez moduł ludzie maja mozliwosc zmiany .
    Problem jest kiedy wchodze na którakolwiek domene z telefonu ( sprawdzałam na róznych telefonach ) - wtedy zawsze jest jezyk polski i mało tego nawet nie jest tam widoczny moduł do zmiany jezyka ! :/ posyłam zrzut ekranu jak to wyglada na telefonie , w wersji komputerowej wszystko jest ok .

jakis pomysł co z tym zrobić ? :)

Załączone pliki:

8. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    To niestety ja nie mam rozwiązania co do języka domyślnego na urządzeniach mobilnych.
    Nie wiem co powoduje takie zachowanie.

Aby moduł języka był wyświetlany na urządzeniach mobilnych musi być umieszczony na belce środkowej a nie na bocznych. Belki boczne znikają przy małej szerokości ekranu czyli na urządzeniach mobilnych.

9. bearska2304

Docenione treści:
    3
    no nic zostawie to narazie tak ..to już mnie ratuje z tym modułem ze jednak wyswietli sie, I tak mi bardzo duzo pomogleś
    Dziekuje Ci za pomoc ! :)

Mariusz lubi to.
  10. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    Przejdź prosze do: Konfiguracja -> Ustawienia regionalne -> Języki -> przejdź do edycji języka polskiego (wybierz koło zębate po prawej stronie i wybierz edytuj) -> wybierz w ustawieniach, aby język polski był domyślnym językiem sklepu - powinno pomóc przy opisywanej przez Ciebie sprawie.

domyslny-jezyk-sklepu.png

Poleć forum znajomym