ROZWIĄZANE Obrazkowe menu kategorii i translator na stronie sklepu

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika growworld.pl, 2 Luty 2016.

1. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    jak mogę zmienić wygląd mojej strony głównej... chodzi o to że wchodząc na mój sklep ( https://www.growworld.pl/ ) na dole strony widać produkty jednej kategorii a zależy mi na tym aby były tam ikony poszczególnych kategorii głównych. Chciałbym również wprowadzić translator google na stronę, jak to mogę zrobić?

2. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    oj ja tam widzę jeszcze kilka rzeczy do zmiany :) ale do rzeczy. Jeśli chodzi o ikonki to masz na myśli zwykłe grafiki kategorii? tak jak niektórzy tu na forum mają w subkategoriach?
    Gdzie chcesz mieć ten translator umiejscowiony?

3. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    translator chciałbym mieć na górnym pasku przeglądarki. Chodzi o grafiki kategorii które po kliknięciu przekierowywały by na wybrana kategorie. Co jeszcze jest Twoim zdaniem do zmiany?

4. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Jeśli chodzi o ikonki kategorii, to ja polecam po prostu zrobić to poprzez wstawienie modułu. Nowy moduł, w nim np. tabela a w komórkach obrazy, podlinkowane do poszczególnych kategorii. Menu po lewej można wyłączyć poprzez usunięcie modułu menu.

Moduł Menu możesz aktywować lub dezaktywować osobno dla strony główne jak i podkategorii, w ten sposób klient wchodząc do sklepu zobaczy tylko kategorie obrazkowe, a później przechodząc do listy produktów, aktywuje mu się zwykłe menu, lub możesz znów zastosować nowy moduł z podkategoriami obrazkowymi. Podkategoriami lub konkretnymi filtrami, np. najtańsze, najdroższe, marki X itp.

Konfiguracja --> Wygląd --> Aktywny styl graficzny --> po lewej Moduły i tu Dodaj nowy moduł, a w poziomym pasku nawigacji wybierasz i aktywujesz konkretne układy dla poszczególnych stron.

5. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    Ja bym jednak postarał się nie używać tabel, a cssem zrobić układ w module. Da to pewność skalowania/rozmieszczenia w niższych rozdzielczościach. Po za tym propozycja Grześka jest chyba najszybsza do wykonania.

6. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    jeszcze raz proszę o pomoc z tym translatorem, jak go mogę wrzucić na stronę?

7. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331

Poleć forum znajomym