W TRAKCIE Opis kategorii w innym miejscu

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika iisjah, 23 Sierpień 2016.

1. iisjah

iisjah Bystrzak

Docenione treści:
    5
    Dzień dobry

Chciałabym przenieść opis kategorii, który teraz jest w górnej części strony, na sam dół.
    Długie opisy potrzebne do pozycjonowania trochę psują ogólną wizualną kompozycję strony.

(chyba że przeniesienie ich w dół wpłynęłoby na pozycjonowanie w google?)

W każdym razie dziękuję z góry za wszelką pomoc!

2. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    @iisjah taka zmiana powinna być możliwa. Wymaga ona wykonania kopii skórki w panelu sklepu, aby móc przejść do edycji plików .tpl (pliki szablonu). Następnie należałoby znaleźć podstronę, która odpowiedzialna jest za wyświetlanie kategorii sklepu i następnie podczas modyfikacji tej podstrony przenieść kod odpowiedzialny za opis w inne miejsce (np. na dole strony). Może ktoś na forum pomoże Ci dokładniej z tą modyfikacją, ja niestety nie jestem w tej chwili stanie.

Nie jestem pewien czy przeniesienie tekstu w dół wpływa na pozycjonowanie danego tekstu. Z tego co wiem, to prawie nikt nie jest pewien, ponieważ Google nie odkrywa swoich tajemnic na jakiej dokładnie podstawie pozycjonują strony w swojej wyszukiwarce - możemy się tylko domyślać na podstawie prób i błędów. Na podstawie logiki można przypuszczać tylko, że tekst umieszczony niżej jest mniej ważny - tak samo może odebrać to Google.

3. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    Przeniesienie opisu jest bardzo łatwe i jeśli będzie taka potrzeba napiszę jak to zrobić jednak wpłynie to bardzo źle na pozycjonowanie. Pamiętajmy aby jak najwięcej tekstu (oczywiście w granicach rozsądku) umieszczać wyżej na stronie.

4. marcinc

marcinc Początkujący

Docenione treści:
    1
    Witam, czy mógłbyś napisać jak to zrobić. Wygląda na to, że to proste, ale jak wiadomo diabeł tkwi w szczegółach :)
    Czy ewentualnie, ze względu na pozycjonowanie, dodać drugi opis?

Poleć forum znajomym