Witam, w momencie dodania produktu do promocji pojawia się mała grafika z napisem promocja na każdym zdjęciu. W związku z możliwością tworzenia promocji procentowych chciałbym aby oprócz napisu promocja pojawiało się np. "-20%" lub samo "-20%" w każdym bądź razie chciałbym móc edytować pojawiającą się grafikę i jej zawartość. Jest to dla mnie oczywiste że wszystkie produkty muszą mieć ten sam procentowy rabat gdyż z każdym produktem będzie się wyświetlać ta sama grafika ale to akurat nie problem. Czy można to zrobić i jeśli tak to w którym miejscu ? Z góry dzięki.
Jeśli chcesz mieć dla wszystkich to samo to w tłumaczeniu zmień frazę promocja na -10% można też w tplach zmienić w odpowiednim miejscu translate na normalny napis na sztywno
w tłumaczeniu nie mogę użyć "%" dostaję informację "błędna liczba symboli zastępczych" szkoda bo to chyba najprostsze i najszybsze. w tpl bym pozmieniał ale kurcze w którym, słabo się na tym znam przeszukałem kilka pod kątem występowania frazy "promocja" ale chyba nie szukam gdzie trzeba, wiesz może tak "z głowy" gdzie tego szukać ?
Bo fraza do wyszukania to "one sale" lub "on sale tag" w .tpl I tak dla przykładu w pliku: product/tableofproducts.tpl jest: Kod: {if $product->specialOffer} <li class="promo"> <span>{translate key="on sale tag"}</span> </li> {/if} Więc można albo dostawić znak % albo na sztywno wpisać. Jeśli oczywiście wersja językowa nie ma tu znaczenia, bo jeśli ma, to trzeba by dodatkowe warunki tworzyć.