ROZWIĄZANE Oznaczenie promocja

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika Adriano, 23 Sierpień 2017.

1. Adriano

Adriano Użytkownik

Docenione treści:
    6
    Witam,

w momencie dodania produktu do promocji pojawia się mała grafika z napisem promocja na każdym zdjęciu. W związku z możliwością tworzenia promocji procentowych chciałbym aby oprócz napisu promocja pojawiało się np. "-20%" lub samo "-20%" w każdym bądź razie chciałbym móc edytować pojawiającą się grafikę i jej zawartość.
    Jest to dla mnie oczywiste że wszystkie produkty muszą mieć ten sam procentowy rabat gdyż z każdym produktem będzie się wyświetlać ta sama grafika ale to akurat nie problem.
    Czy można to zrobić i jeśli tak to w którym miejscu ?

Z góry dzięki.

2. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    Jeśli chcesz mieć dla wszystkich to samo to w tłumaczeniu zmień frazę promocja na -10% :) można też w tplach zmienić w odpowiednim miejscu translate na normalny napis na sztywno :)

3. Adriano

Adriano Użytkownik

Docenione treści:
    6
    w tłumaczeniu nie mogę użyć "%" dostaję informację "błędna liczba symboli zastępczych" szkoda bo to chyba najprostsze i najszybsze.
    w tpl bym pozmieniał ale kurcze w którym, słabo się na tym znam przeszukałem kilka pod kątem występowania frazy "promocja" ale chyba nie szukam gdzie trzeba, wiesz może tak "z głowy" gdzie tego szukać ?

4. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Bo fraza do wyszukania to "one sale" lub "on sale tag" w .tpl
    I tak dla przykładu w pliku: product/tableofproducts.tpl

jest:

Kod:
     {if $product->specialOffer}
                                    <li class="promo">
                                        <span>{translate key="on sale tag"}</span>
                                    </li>
                                {/if}
    Więc można albo dostawić znak % albo na sztywno wpisać. Jeśli oczywiście wersja językowa nie ma tu znaczenia, bo jeśli ma, to trzeba by dodatkowe warunki tworzyć.

Poleć forum znajomym