W TRAKCIE Problem z dopasowaniem banerów na stronie głównej

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika e-margeritka, 1 Czerwiec 2017.

1. e-margeritka

e-margeritka Początkujący

Docenione treści:
    1
    Dzień dobry,
    mam problem z grafikami na stronie głównej sklepu. Chcę, żeby grafiki były ustawione jak w przykładowym wyglądzie ClearShop (dwie poziome i jedna pionowa po prawej stronie). Grafiki rozjeżdżają się na stronie głównej. Jak już udaje mi się je ustawić, to z kolei rozjeżdżają się w wersji mobilnej sklepu. Są albo za wysokie, albo nie są wycentrowane.
    Czy jest jakiś sposób, żeby były zawsze na środku, niezależnie od wielkości zdjęć?

Mam jeszcze pytanie, co do modułu baner. Jak umieszczam go na stronie głównej sklepu, to zawsze przesunięty jest na lewo, a chcę żeby był na środku. Jak to zmienić?

Z góry dziękuję za wskazówki, jak to wszystko dopasować do strony oraz wersji mobilnej.

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Najlepszym rozwiązaniem było by albo skorzystanie z gotowych szablonów, chociaż te nie zawsze są w pełni responsywne (galeria dostępna w sklepie internetowym Click Shop) lub pomocy agencji interaktywnej, która dostosuje wygląd szablonu do Twoich potrzeb.

na forum obecna jest agencja @gabiec.pl z którą zapraszam do kontaktu. Oczywiście nie wykluczamy pomocy ze strony osób trzecich. @TheL być może Ty chciałbyś podjąć się takiego zadania?

3. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    po pierwsze musimy zrobić 2 lub więcej wersji stylu używając media, jedna dla szerokości ekranu ponad taką która nie rozjedzie obrazków, druga i ewentualnie kolejne, dla mniejszych rozdzielczości, wtedy wskażemy przeglądarce jak ma wyświetlać grafiki na mniejszych ekranach.

Banner: czy masz odpowiednią szerokość obrazka?

4. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    @e-margeritka czy udało Ci się rozwiązać wskazany temat na podstawie sugestii poprzednich użytkowników?

Poleć forum znajomym