ROZWIĄZANE problem z sitemap

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika Konopny, 19 Październik 2017.

1. Konopny

Konopny Początkujący

Docenione treści:
    1
    Witam, w google search console wkleiłem sitemap, który widnieje w panelu administracyjnym, Dodam, iż zrobiłem to poprawnie czyli nie w formie adresu url. Zwróciło mi błędy: Ten adres URL jest niedozwolony dla mapy witryny w tej lokalizacji oraz Tego wymaganego tagu brakuje. Dodaj go i prześlij ponownie.
    Zwracałem się już do Was z tym problemem mailowo, uważacie, że mapa jest ok ale obok tego komunikatu widzę adresy url, na których testowałem sklep, czyli sklep+jakieś cyfry+home.pl Zwróciłem się zatem o pomoc na forum google gdzie zostałem poinformowany, że należy zrobić aktualizację site map, ponieważ ta jest nieaktualna i możliwe, że pochodzi jeszcze za czasó jak nie miałęm kupionego certyfikatu ssl. Proszę o pomoc, bo już zwariować można od tej spychologi :)
    Dodam jeszcze, że raz na jakiś czas mam problem z wystawianiem produktów na allegro - muszę rozłączać konto i łączyć je ponownie a teraz moi klienci nie dostają automatycznych maili i nie można do mnie pisać za pomocą formularza kontaktowego.
    Problemowy jakiś jestem :) Proszę o pomoc z tą sitemap i błągam nie proście mnie o dostęp do google search console ponieważ jest to niemożliwe. Pozdrawiam

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Jeśli chodzi o komunikację e-mail, odpowiedziałem w drugim wątku w którym pieszesz: wiadomości są wysyłane na adres wskazany w panelu jako konto administratora i tu należy szukać wiadomości. Z dużym prawdopodobieństwem szukałbym ich w folderze SPAM lub sprawdził ustawienia zabezpieczeń. Jeśli uważasz że poczta nie została wysłana, potrzebujemy konkretną informację: jaki adres e-mail masz podany, jaki adres się rejestrował, kiedy. Sprawdzimy to. Zapraszam na PW.

Jeśli chodzi o sitemap, zakładam że generowałeś mapę zanim podłączyłeś własną domenę. Tu nie ma w zasadzie na czym za bardzo robić spychologii, dlatego, że procedura jest jedna: https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/jak-zglosic-mape-sklepu-do-google

Poleć forum znajomym