Witam, Mam problem tego typu, że zakupiony styl graficzny (szablon - DesignShop), nie reaguje na to co zmieniam na stronie głównej. Reaguje tylko na zmianę w "Strona główna", ale polu "Nagłówek strony". Dodałem slider do nagłówka i się pojawił, inne moduły w innym miejscu nie działają, ten sam slider w innym miejscu też nie działa. Poniżej screen tego jak wygląda to w panelu oraz jak wygląda strona. Inna kwestia to to, że w ogóle nie ma możliwości przedstawionych w demie (ofercie) zakupu szablonu Designshop, ale to już liczę, że się rozwiąże - problem zgłoszony.
@kekos no co mogę Ci napisać, jak widzisz szablon całkowicie modyfikuje wygląd sklepu i cały css obraca się w koło tego co zaproponował autor szablonu. Jeśli chcesz dalej modyfikować szablon, no to albo Edycja zaawansowana --> edycja plików .tpl + edycja CSS albo zlecenie do agencji interaktywnej. Co do struktury to owszem, kupiłeś szablon, ale widzę że wszystkie moduły które są domyślnie ustawione (z własnym kodem) zostały pokasowane. W zamian za to stworzyłeś (jak na screenie) własny układ z własnych modułów. Dlatego nic nie działa jak trzeba, bo .css czy też kod sklepy nadal odwołuje się do modyfikacji z szablonu który kupiłeś. Kasując moduły trzeba by także zmodyfikować CSS. Co masz na myśli że problem jest zgłoszony? Wysyłałeś zgłoszenie do BOK? Jeśli tak, podaj numer zgłoszenia. Przypilnuję aby trafiło do Przemka i ja nie widzę innego rozwiązania jak przywrócić skasowane moduły, albo korzystając z zakupionego szablonu, wrócić do podstawowego stylu i np. stopniowo przenosić elementy kupionego szablonu, jeśli nie chcesz wykorzystać go w pełni. Płatny szablon ma o wiele dalej idące zmiany w kodzie niż szablon podstawowy i tak jak modyfikujemy szablon podstawowy, wprowadzając zmiany które są widoczne od razu, tak samo działa to w płatnych szablonach ale zakres modyfikacji obejmuje więcej operacji. Analogicznie działa to w drugą stronę i właśnie po to szablon płatny został przygotowany, aby dziesiątki modyfikacji jakie on obejmuje zostały Ci podane w formie "gotowca"
No właśnie o to chodzi, że nic nie pokasowałem tylko dodałem coś, bo chciałem, aby domena jakoś wyglądała póki co. Nie wiem jak długo potrwa rozwiązanie mojego problemu przez obsługę, której zgłosiłem ten problem. Chciałem coś zrobić na tym co mam w tym momencie, ale pojawił się problem, że bez tych funkcji nawet te podstawowe nie działają. Duplikowałem szablon tak, aby mieć kopie tego co dostałem. Poniżej screen - przy tej wersji nic nie tknąłem. Także ja tutaj tego gotowca nie widzę. Wybierając w tym płatnym stylu edycję, dalej "szczegóły produkt" mam mniej funkcji niż w bezpłatnym (dwa screeny dla porównania). Coś z tym stylem w moim przypadku jest nie tak. Jeśli chodzi o numer zgłoszenia to IGJA-52454-57, ale wydaje mi się, że już trafiło do Pana Przemka K.
IGJA-52454-576 tak zgłoszenie jest u Przemka także jest w dobrych rękach. Skonsultowałem, nim wypijesz drugą kawę będzie zrobione, ale daj chwilę. Przemek realizuje dużo zgłoszeń tego typu, więc żeby "nie było lipy" to po prostu bądź cierpliwy. W razie pytań dot. szablonu itp. możesz oczywiście do niego napisać albo do nas. W zasadzie z nim konsultujemy najwięcej
Obawiałem się, że to zdecydowanie dłużej potrwa dlatego próbowałem kombinować z czymś zastępczym. Dzięki za informacje. Mimo wszystko, dla innych użytkowników przydałaby się informacja, że po zakupie trzeba się zgłosić z prośbą o utworzenie zakupionego stylu. Zanim się skontaktowałem z BOK trochę czasu na kombinacje poświęciłem. Pozdrawiam.
@kekos styl dodawany jest automatycznie i gotowy do edycji, jedyne czego brakuje w stylu to np. przykładowe elementy graficzne (banery) ale same linki do nich i całe skrypty są gotowe. Przypuszczam, że podczas zakupu stylu po prostu coś poszło nie tak, dlatego że Twoje zgłoszenie jest unikalne - sam nigdy nie spotkałem się z tym aby szablon nie wgrał się w całości. Dlatego zapewniam Cię że Przemek zajmie się tym i będzie OK. Co do zakupu szablonów to każdy kto zakupi szablon, nie musi zgłaszać się do nas, chyba że ma jakieś pytania, uwagi, itp. Zapraszam do zakupów.