ROZWIĄZANE Ruchomy slider z logami producentów

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika majsteronline, 2 Maj 2016.

1. majsteronline

majsteronline Kandydat

Docenione treści:
    3
    Drodzy,

chciałabym dodać moduł "Producenci" w swoim sklepie. Chciałabym aby ten moduł to były przewijane logotypy producentów.

Niestety na chwilę obecną nie mogę wstawić logotypów producentów a jedynie ich nazwy.

Jak mogę to zmienić???

W załączeniu pliki jak jest i do czego dążę.

Załączone pliki:

• jest.png
      jest.png
      Rozmiar pliku:
      10 KB
      Wyświetleń:
      499
    • dąże.png
      dąże.png
      Rozmiar pliku:
      43,1 KB
      Wyświetleń:
      547
  2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Lista producentów to prosty moduł, który jak sama nazwa wskazuje wyświetla listę producentów. Tu autorzy nie wymyślili nic bardziej twórczego, dlatego, że do klikalnych przycisków oddali inne narzędzia, np. moduł slaider.

To o czym piszesz rozwiązywane jest na wiele sposobów własnymi modyfikacjami czy modułami. Jeśli miałby by to być zwykłe klikalne obrazki, najprościej będzie wstawić moduł z obrazkami, które będą linkami do stron producentów (stron sklepu czy innych stron informacyjnych, filtrów).

Dalej można by to rozwiązać modułem Slider (suwak). Praktycznie to co wyżej, ale już będzie to ruchome. Nie potrzebujesz tworzyć własnych skryptów. Każdy kolejny slajd może być obrazem, tekstem, tłem, albo mieszanką wszystkiego po trochu, np. kilku obrazków będących linkami do poszczególnych produktów, stron czy producentów. Dodając slajd, na samym dole jest dostępny standardowy edytor. Wstawiasz np. kilka obrazków a każdy z nich zamieniasz na link korzystając z przycisku hiperłącza.

W artykule powyżej jest opisane standardowe działanie modułu, Ciebie będzie interesował edytor.

majsteronline lubi to.
  3. majsteronline

majsteronline Kandydat

Docenione treści:
    3
    o świetnie - nie wpadłam na to!
    Dziękuję za pomoc.
    Lubię Wasze forum :)

Grzesiek lubi to.
  4. majsteronline

majsteronline Kandydat

Docenione treści:
    3
    Jak ustawić wielkość tych slajderów? Czy tylko wielkość obrazków przeze mnie przygotowana ma znaczenie?
    i jak dać podpis, że to są producenci.
    Chciałabym żeby to wyglądało tak jak "NOWOŚCI"
    Kinga

5. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    We wskazanym wyżej artykule, jest informacja w niebieskiej ramce dot. wysokości slidera. Jest ona zależna od wysokości grafiki lub można ją definiować samemu.

Slajder nie ma nagłówka/tytułu, trzeba by to albo dodać ręcznie w plikach .tpl lub własnym stylu CSS, albo wstawić nad nim np. drugi, inny moduł zwykły z tytułem/nazwą.

Poleć forum znajomym