W TRAKCIE Sortowanie artykułów w kategoriach

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika stencel-art, 14 Kwiecień 2017.

1. stencel-art

stencel-art Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    Dzień dobry,
    Nie mogę znaleźć sposobu na to by produkty dodawane do kategorii były sortowane od najnowszych do najstarszych. Zawsze nowe lądują na końcu zestawienia.
    Można wprawdzie określić priorytet, ale wówczas z każdym nowo dodanym produktem muszę przenumerować priorytety na wszystkich starszych produktach.
    Czy jest jakiś inny sposób aby nowo dodane produkty były prezentowane przed starymi?

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Nie ma takiej opcji, jedyne rozwiązanie to nadawanie priorytetu ale od końca, w ten sposób nie musisz modyfikować już dodanych artykułów, a więc 99999, 99998, 99997...

Jest jeszcze opcja oznaczania artykułów jako Nowości ale wtedy będą one wyświetlane w osobnym module + ikonka graficzna na produkcie. Nie zmieni to ich kolejności. Nie mniej jednak moduł NOWOŚCI można wstawić np. na kartę kategorii aby wyświetlał się na górze strony danej kategorii. Co może być jeszcze ciekawszym rozwiązaniem niż układanie produktów, które z czasem przestaną być nowościami. Szczególnie że ustawienie Nowości ustala się np. terminowo lub ręcznie, a więc albo samemu wybierasz który produkt jest nowością, albo automat robi to za ciebie ustalając nowością każdy dodatny produkt, na czas np. 7 dni.

3. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    Chwila moment, właśnie to sprawdziłem i nowy dodany produkt ląduje na początku, pokaż gdzie lądują Ci na końcu.

4. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Nie jestem pewny czy to nie jest kwestią tego że masz priorytet nadany. Ale tak sobie pomyślałem, czy przypadkiem @stencel-art czy może nie dodajesz priorytetów w drugą stronę? Wyższy numer to 3, 2, i 1 najwyżej. 456, 457, 999 to coraz niższe.

Dlatego zasugerowałem aby nadawac priorytety od końca, od jakiejś dużej cyfry i potem lecieć coraz wyżej... a za 99999 produktów zacząć od nowa :)

5. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    nie ma żadnych priorytetów, zobacz @Grzesiek w testowym sklepie.
    jest opcja ASC, DESC do sortowania, ale ona nie potrzebna bo sortuje dobrze. Pokażcie mi gdzie dokładnie sortuje źle.

Poleć forum znajomym