1. Forum używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...

ROZWIĄZANE Strona na adresie autoinstaltora wordpress działa ok ale na właściwej domenie w home.pl już nie

Dyskusja w 'Domeny' rozpoczęta przez użytkownika bpz, 19 Październik 2016.

  1. bpz

    bpz Nowy użytkownik

    Wiadomości:
    3
    Docenione treści:
    0
    Witam serdecznie,

    Strona na domenie autoinstalatora wordpress działa nazwa.serwera.home.pl/autoinstalator/wordpress wszystko jest ok i kolumny nie rozjeżdżają się. Po przekierowaniu domeny na podkatalog bez separacji serwisu: katalog /autoinstalator/wordpress1/ i odświeżeniu właściwej domeny wszystko wygląda tak (link do screen`a): nazwa.serwera.home.pl

    Wchodząc w tym samym czasie bezpośrednio na stronę autoinstalatora wszystko jest ok... i mówimy tu o tym samym komputerze i tej samej przeglądarce...

    Działa bez problemu rzekierowanie na IP/host/URL:
    nazwa.serwera.home.pl/autoinstalator/wordpress ale przecież nie o to chodzi...

    Dodatkowo bezpośrednio wchodząc na stronę autoinstalatora przez różne przeglądarki lub na różnych komputerach kolumny raz są równo, a raz lekko pofalowane (nie aż tak jak po przekierowaniu na domenę)... bardzo proszę o pomoc!
     
    Last edited by a moderator: 20 Październik 2016
  2. Mariusz

    Mariusz pomoc.home.pl home.pl Administrator forum

    Wiadomości:
    3 084
    Docenione treści:
    301
    @bpz czy możesz przypisać jakąś domenę do tego Wordpressa i przesłać mi jej adres w wiadomości prywatnej? Pozwolę sobie to dokładniej sprawdzić, ale potrzebuję domeny, aby zobaczyć jak to wygląda "na żywo".
     
  3. bpz

    bpz Nowy użytkownik

    Wiadomości:
    3
    Docenione treści:
    0
    @Mariusz podstawiłem pod inną domenę http://happycredit.com.pl/
     
  4. casar

    casar Profesjonalista

    Wiadomości:
    472
    Docenione treści:
    125
    A po przypisaniu domeny ustawiałeś adres strony na adres domeny w ustawieniach Wordpressa? Czasami brak zmiany kłóci się z jakimś zabezpieczeniem Wordpressa i nie wszystko jest wczytywane. A potem Firebug pokazuje:
     
    Last edited by a moderator: 20 Październik 2016
  5. Grzesiek

    Grzesiek Centrum Pomocy home.pl Administrator forum

    Wiadomości:
    3 587
    Docenione treści:
    328
    @bpz dokładnie, domena jest przypisana i kieruje prawidłowo, ale aby sam Wordpress ją identyfikował, potrzebuje mieć do tego własną konfigurację. W ustawieniach Wordpress --> Ustawienia --> Ogólnie są dostępne pola konfiguracji adresu Wordpress, wpisz : http://happycredit.com.pl/ i zapisz zmiany. Powinno to w zupełności wystarczyć, jeśli nie, wtedy będziemy szukali przyczyny głębiej. To już jest konfiguracja samego WordPressa. Zapiszę sobie aby utworzyć na to osobny artykuł. Nieco informacji o WP znajdziesz też tutaj: https://pomoc.home.pl/section/produkty-i-uslugi/wordpress-hosting-ssd/ ale artykuł o przypisywaniu domeny akurat nie obejmuje konfiguracji WP, mój błąd.
     
    Mariusz lubi to.
  6. bpz

    bpz Nowy użytkownik

    Wiadomości:
    3
    Docenione treści:
    0
    @Grzesiek @casar pomogło, wielkie dzięki :) myślę, że strona dzisiaj wystartuje w poprawnej domenie :)

    @Grzesiek temat możesz pozostawić dla potomnych, ale jak mogę prosić to pozakrywaj linki do moich stron oraz w kodzie, który wkleił casar :)
     
  7. Grzesiek

    Grzesiek Centrum Pomocy home.pl Administrator forum

    Wiadomości:
    3 587
    Docenione treści:
    328
    Jasne, jak będziesz miał kolejne pytania, pisz.
     

Poleć forum znajomym