1. Forum używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...

Konfiguracja Strona na adresie home.pl działa ok ale na swojej domenie nie!

Dyskusja w 'Domeny' rozpoczęta przez użytkownika robmckick, 1 Wrzesień 2016.

  1. robmckick

    robmckick Uczestnik

    Wiadomości:
    28
    Docenione treści:
    0
    Witam,

    Mam taki problem:
    Strona (joomla) była budowana na zastępczym adresie i tu działa wszystko ok.
    http://robmckick.home.pl/autoinstalator/ewysylki-new/

    A po podpięciu do tej domeny już nie:
    http://www.ewysylki.pl/

    Anomalie występują w zakładce HOME formularz kontaktowy (cały czas pyta o wpisanie captha) i brak mapy w zakładce KONTAKT.

    Ciekawostka że na adresie http://robmckick.home.pl/autoinstalator/ewysylki-new/ jest wszystko ok ale już na http://www.ewysylki.pl/ nie.

    Sam już nie wiem o co caman :)

    (formularz w zakładce KONTAKT chodzi oki tu i tu ale jest jest w artykule ten formularz w HOME jest w module ale tak czy siak to jak chodzi na jednym adresie to powinno na wszystkich chyba?)

    Domena http://www.ewysylki.pl/ jest bez separacji.

    Może ktoś coś ?

    Pozdrawiam,

    Robert
     
    Ostatnia modyfikacja: 1 Wrzesień 2016
  2. Grzesiek

    Grzesiek Centrum Pomocy home.pl Administrator forum

    Wiadomości:
    3 587
    Docenione treści:
    328
    wprowadziłem parametr public $live_site = 'http://ewysylki.pl'; w configuration.php ale to nie rozwiązało sprawy, za to zastanawia mnie dlaczego przy próbie wysłania formularza pojawia się w adresie na końcu /#

    Czy w konfiguracji strony wszędzie, wewnątrz, podany jest adres http://ewysylki.pl? Może gdzieś nie został uzupełniony...
     
  3. robmckick

    robmckick Uczestnik

    Wiadomości:
    28
    Docenione treści:
    0
    Sprawdziłem chyba wszędzie gdzie można, w bazie sql, configuration.php wszystkie ścieżki poprawione.

    Mnie zastanawia czemu mapa i formularz kontaktowy na adresie home.pl działa a na tym nie?

    Musiałem na razie wyłączyć captha bo się klient denerwuje..... (i śmiga bez captha)

    Ale i tak mapa nie działa :(

    Jeszcze sobie tak dla testów domenę http://www.cmykweddings.pl/ przekierowałem i ciekawostka mapa działa ale formularz na HOME nie - ja już serio nie wiem .......
     
  4. TheL

    TheL @Lider VIP Beta-tester

    Wiadomości:
    2 364
    Docenione treści:
    521
    a ja domyślam się dlaczego tak jest, sprawdź ustawienia domeny z separacją lub bez
     
  5. robmckick

    robmckick Uczestnik

    Wiadomości:
    28
    Docenione treści:
    0
    heh sprawdzałem i co ciekawe nie ma żadnej różnicy :(

    czyli tak to wygląda:

    costam.home.pl/katalog/katalog/blabla - działa wszystko cacy

    blabla.pl/ - nie

    To raczej nie wina strony bo jak podpiąłem na nową domenę blabla1.pl/ to mapa działa formularz nie ?!?
     
  6. TheL

    TheL @Lider VIP Beta-tester

    Wiadomości:
    2 364
    Docenione treści:
    521
    a na tej innej domenie nie ma przypadkiem innego ustawienia separacji?
    musisz poszukać jeszcze ścieżek typu: ../
    druga sprawa to może lepiej zrób inaczej
    zrób na adresie homowym backup strony przez Akeba Backup i potem wgraj go do innego katalogu na który przekierujesz domenę, przywróć backup z domeny wtedy wszystkie ścieżki powinny Ci się poprawić.
     
  7. robmckick

    robmckick Uczestnik

    Wiadomości:
    28
    Docenione treści:
    0
    Dzięki spróbuję tej metody natychmiast :)
     
  8. robmckick

    robmckick Uczestnik

    Wiadomości:
    28
    Docenione treści:
    0
    Zrobione jak pisałeś.
    Efekt taki że:
    na blabla.pl jak było tak jest czyli formularz i mapa nie działa.
    na blabla1.pl mapa działa a formularz nie
    za to costam.home.pl/katalog/katalog/blabla1 jak wbijam to od razu leci do 404 (co jest ok poniekąd)

    bez różnicy czy z separacją czy nie.
     
  9. TheL

    TheL @Lider VIP Beta-tester

    Wiadomości:
    2 364
    Docenione treści:
    521
    jeśli ustawienia domen są takie same to dla samej joomli nie ma to znaczenia.
    ciężko to ocenić nie widząc tego. Akeba powinna zrobić wszystko za Ciebie chyba, że jakieś ustawienia robiłeś ręcznie.
     
  10. robmckick

    robmckick Uczestnik

    Wiadomości:
    28
    Docenione treści:
    0
    Thel napisałem na priv z większą ilością detali.
     
  11. TheL

    TheL @Lider VIP Beta-tester

    Wiadomości:
    2 364
    Docenione treści:
    521
    a ja odpisałem Ci o mapie jak rozwiązać problem :) na formularz nie mam tyle czasu :)
     
  12. robmckick

    robmckick Uczestnik

    Wiadomości:
    28
    Docenione treści:
    0
    Dzięki za pomoc tak czy siak będę szukał dalej......:)
     
  13. Mariusz

    Mariusz pomoc.home.pl home.pl Administrator forum

    Wiadomości:
    3 084
    Docenione treści:
    301
    Tylko napiszę, że wszedłem na stronę pod adresem ewysylki.pl:
    • nie mogę znaleźć mapy, która twierdzicie, że nie działa pod adresem domeny (mam wrażenie, że jak w piątek sprawdzałem to jeszcze mapa jakaś się wyświetlała "na szaro z błędem"),
    • znalazłem formularz kontaktowy i po jego uzupełnieniu, otrzymałem potwierdzenie, że wiadomość została wysłana (uzupełniałem formularz na stronie głównej (HOME) oraz w zakładce kontakt (na stronie głównej bez captcha poszło, w zakładce kontakt z captcha również ponoć wysłało wiadomość bez komunikatu błędu).
    Proszę o więcej informacji jak mogę wywołać wspomniane błędy z formularzem kontaktowym oraz mapą (korzystałem z Google Chrome wersja 52.0.2743.116 m).
     

Poleć forum znajomym