Dzień dobry, jak w prosty sposób zrobić takie "nieruchome" tło (zapomniałem jak ten efekt się nazywa) jak to tło z kotem? http://click-szablon50.home.pl/pl/index/1/phot Jak próbuje cokolwiek dodać w Nagłówek/Tło nagłówka to w ogóle nic się nie pokazuje, a i tak nie sądzę , że zadziała właśnie tak tylko będzie statyczny.
Nie chcę być złośliwy, ale najprostszym rozwiązaniem jest zakupienie tego szablonu Podpowiem tylko, że bardzo przydatne jest tak zwane: background-attachment. Dzięki temu obrazek w tle zostanie wypośrodkowany i unieruchomiony. Kod: background-image: url("obrazek.png"); background-repeat: no-repeat; background-position: top center; background-attachment: fixed; Przydatne może być również słowo kluczowe: Multiple Backgrounds with CSS3 (pozwala dodać parę obrazków do tła i ustawić im odpowiednie pozycje i cechy). Pozwól, że ustawię temat jako rozwiązany
Chcesz być złośliwy bo nie czytasz tematu. Kupilem tą skórkę (BOK Home, także możesz to sprawdzić), ale okazało się, że jest ona kompletnie pusta i prawie niczym nie różni się od tej darmowej RWD. To teraz poproszę o konkretniejsza podpowiedź bo nie wiem gdzie to wstawić Otwieram
to jest po prostu tło fixed, w zależności co masz we własnym stylu można Cię dalej pokierować, trudno też to zrobić nie znając adresu strony.
www.dom-inteligentny.pl Na razie wlaczona jest stara standardowa skorka dopoki nie jest skonfigurowana zakupiona. Jeśli to coś pomogło poproszę o instrukcję zmian
ech, ten cały efekt "paralax" co dla mnie jest zwykłym fixed backgroundem przykrytym tłem głównego elementu sklepu to dokładnie: Kod: .main.row { background-color: #eceff1; } body { background-image: url("obrazek.png"); background-attachment: fixed; background-repeat: no-repeat; background-position: top center; } ech chyba zacznę robić style do clickshopa
Tak. Ale to powinienes tam miec. Wbrew pozorom to duza czesc tego szablonu. Menu i kostki to juz sprawy drobne
@Konrad wybacz za moją poprzednią odpowiedź, przyznaję, że dokładnie nie sprawdziłem. Jeśli zakupiłeś szablon u nas, to skontaktuj się z nami za pośrednictwem formularza kontaktowego: https://home.pl/formularz-kontaktowy Opisz sytuację dokładnie w treści wiadomości, napisz że zakupiłeś u nas szablon, ale brakuje Ci elementów oraz efektów, które były widoczne na podglądzie szablonu przed zakupem. W odpowiedzi powinieneś uzyskać kod źródłowy dla wybranego szablonu, który pozwoli wprowadzić te brakujące elementy do Twojego szablonu. Wszystkie te informacje powinieneś dostać po zakupie szablonu, jeśli ich jednak nie dostałeś, proszę skontaktuj się z nami - będzie to najszybsze rozwiązanie. Zmieniam status tematu na "W trakcie".
Witam Wystarczy jak w "pliki graficzne" wgrasz obrazek o nazwie : bghome.jpg i automatycznie pokaże się jako tło szablonu. Niema potrzeby dodawania żadnego kodu w css.