ROZWIĄZANE Układ karty produktu - zmienia się w zależności od wybranego produktu.

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika najtanszegadzety.pl, 29 Styczeń 2016.

1. najtanszegadzety.pl

najtanszegadzety.pl Stały bywalec

Docenione treści:
    0
    hmm a mnie wyskoczył inny błąd :
    http://najtanszegadzety.pl/pl/p/Ladowarka-USB-do-samochodu/6540
    na niektórych produktach "moduł" wchodzi pomiędzy opis a zdjęcie
    a na większości jest prawidłowo jak tutaj:
    http://najtanszegadzety.pl/pl/p/Kubek-ceramiczny-sublimacyjny/6575

@Mariusz - co jest nie tak ?

Edit home.pl

Informacja dla użytkowników, którzy odwiedzają ten wątek, a nie widzą szczegółów poruszonego problemu: przechodząc kolejno od jednego do drugiego produktu, można zaobserwować, że układ karty produktu zmienia się. W sekcji Konfiguracja -> Wygląd --> Aktywny styl graficzny --> Moduły, do Strony produktu został dodany moduł Jak zamawiać? który powoduje wyświetlenie dodatkowych, powielonych, informacji na karcie każdego produktu. Wszędzie jest on taki sam i w tym samym miejscu. Użytkownik zgłasza jednak, że dla niektórych produktów OPIS jest nad modułem dodatkowym, a dla innych OPIS jest pod tym modułem.

Zasugerowanym rozwiązaniem jest przywrócenie pierwotnej wersji skórki i stopniowe wprowadzanie modyfikacji wyglądu, szukając tej, która powoduje w/w problem.

Last edited by a moderator: 29 Styczeń 2016
  2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    @najtanszegadzety.pl zrób proszę zrzut ekranu i dodaj. Nie widzę aby coś się działo. FF/Chrome

3. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    U mnie też jest widoczne prawidłowo. Dodatkowo masz uruchomiony bardziej skomplikowany kod Facebooka ale to tak na marginesie.

4. najtanszegadzety.pl

Docenione treści:
    0

Załączone pliki:

5. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    OK widać to, wygląda na to że czegoś jest za dużo w CSS albo w plikach skórki. Zmiana pojawia się na wybranych produktach, a samo Jak zamawiać jest modułem. Więc coś się gryzie w kodzie. Proponowałbym product/index przywrócić do stanu pierwotnego i stopniowo dodawać modyfikacje sprawdzając po której pojawia się ten problem.

Proszę zakładaj osobne wątki dla nowych tematów.

6. najtanszegadzety.pl

Docenione treści:
    0
    przywróciłem do stanu podstawowego skórkę i niestety nie zadziałało :/

7. TheL

Docenione treści:
    535
    Odczekaj chwilę lub wyczyść pliki cache jest opcja w przeglądarce i w sklepie.

8. najtanszegadzety.pl

Docenione treści:
    0
    no nie poszło :/ zrobiony cash i zrobione ctrl+shift+del

9. TheL

Docenione treści:
    535
    prawdopodobnie przyczyna tkwi w innym plik, ja bym zrobił tak, że zrobiłbym kopię oryginalnego szablonu, powoli wprowadzał do niego zmiany i patrzył czy nic się złego nie dzieje, dopiero jak szablon byłby gotowy udostępniłbym go ludziom.

10. najtanszegadzety.pl

Docenione treści:
    0
    tylko nie wiem dlaczego jak daje podgląd szablonu to nie pokazuje mi podglądu tlyko aktywny szablon :/

11. TheL

Docenione treści:
    535
    wyczyść sobie cache i musi działać, miałem podobnie i czyszczenie pomagało :D

12. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    U mnie w chwili obecnej na obu wskazanych produktach jest ok. Wprowadzaj stopniowo dodane wcześniej modyfikacje, sprawdzając po której układ ulegnie zmianie. Zakładam że pewnie jest to powiązane albo z kategoriami (np. kategorie z atrybutami lub bez) albo coś innego, bardziej złożonego. Trudno będzie to jednak zidentyfikować. Oczywiście jeśli znajdziesz moment, w którym układ ulega zmianie, możesz jak najbardziej opisać to tutaj i sprawdzimy, może ktoś z użytkowników forum będzie miał pomysł na rozwiązanie.

13. najtanszegadzety.pl

Docenione treści:
    0
  14. TheL

Docenione treści:
    535
    masz jeden div zamykający za dużo w jakimś pliku i możliwe, że to właśnie to jest powodem, sprawdź dokładnie modyfikowane pliki.

Poleć forum znajomym