ROZWIĄZANE Ukrycie atrybutu na karcie produktu

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika rozjasniamy.pl, 2 Kwiecień 2017.

1. rozjasniamy.pl

rozjasniamy.pl Początkujący

Docenione treści:
    1
    Witam

Ustawiłem atrybut produktu typu select który ma służyć tylko do filtrowania produktów na stronie kategorii. Chciałbym żeby ten atrybut nie był widoczny na karcie produktu. Pytanie do bardzie obeznanych z tematem czy da się tak zrobić?

pozdrawiam

2. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    @rozjasniamy.pl podaj proszę adres sklepu i podaj jakiś testowy produkt z tym atrybutem. Spróbuje go ukryć za pomocą CSS, ponieważ nie jest możliwe wyłączenie atrybutow w Panelu sklepu w taki sposób, aby nie byly widoczne na produkcie, a dostepne podczas ich filtrowania. Może nam w tym pomóc CSS, ale nie jestem jeszcze pewny. Musiałbym zobaczyć strone sklepu z takim produktem, na którym chcesz ukryć wybrany atrybut.

3. rozjasniamy.pl

Docenione treści:
    1
  4. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    We własny styl css wpisz
    Kod:
    table.table tr:first-child td, table.table tr:first-child th {
    display: none;
    }
    Kod usuwa pierwszą linię tabeli.
    Jednak jeśli parametru nie będzie również zostanie usunięta pierwsza linia tabeli.

Trzeba by stworzyć warunek regułę {if} żeby usuwać wyłącznie wtedy kiedy zachodzi słowo "kolor filtra"

Mariusz i rozjasniamy.pl lubią to.
  5. rozjasniamy.pl

Docenione treści:
    1
    DZIAŁA !!! :)

wielkie dzięki za pomoc. Temat można zamknąć.

6. rozjasniamy.pl

Docenione treści:
    1
    Właśnie doszedłem do tego że powyższy kod usuwa nie tylko pierwszą linię tabeli z atrybutami ale również pierwszą linię zawartości koszyka przy podglądzie zamówienia. Ktoś ma jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem?

Poleć forum znajomym