1. Forum używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...

ROZWIĄZANE Umiejscowienie modułu z językami na górze sklepu

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika Kamil, 12 Sierpień 2015.

  1. Kamil

    Kamil Uczestnik

    Wiadomości:
    25
    Docenione treści:
    0
    Czy istnieje jakiś sposób na przełożenie flag wersji językowych na górę strony, w okolice loginu i koszyka?
     
  2. Stau

    Stau Majster

    Wiadomości:
    340
    Docenione treści:
    98
    Według mnie da się to przesunąć/utworzyć na nowo. To zwykłe zdjęcia, pod którymi są hiperłącza. Na Twoim miejscu ogólnie bym te flagi powiększył, bo "standardowy" moduł kreuje te ikonki bardzo małe.

    Pytanie tylko gdzie Ty chcesz to umieścić dokładnie? W wierszu, gdzie jest w standardowym szablonie 'menu' - po prawej stronie, a może gdzie indziej?

    Określ dokładnie - możesz "namalować" w paincie :D i wrzucić photo, aby była jasność (jakieś dwie/trzy alternatywne koncepcje). Zobaczymy wówczas czy na pewno jest taka możliwość.
     
  3. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 350
    Docenione treści:
    512
    Można je umieścić w dowolnym miejscu, nie jest to jakikolwiek problem. Pytanie właśnie gdzie chce dokładnie, przed login? skórka RWD?
     
  4. Kamil

    Kamil Uczestnik

    Wiadomości:
    25
    Docenione treści:
    0
    Chodzi mi o okolice miejsca wskazanego na obrazku:
    [​IMG]
    Jest to prawy górny róg szablonu.



    @TheL tak, skórka RWD.
     
    Ostatnia modyfikacja: 13 Sierpień 2015
  5. Stau

    Stau Majster

    Wiadomości:
    340
    Docenione treści:
    98
    Efekt osiągniesz następująco:

    1) templatka o nazwie ---> body_head.tpl
    2) fragment kodu, gdzie masz:
    Kod:
    <ul class="links right inline">
    <li>to jest element - li</li>
    Tag 'ul' rozpoczyna "listę", gdzie są te dwa elementy ---> zarejestruj i zaloguj (każdy z nich po kolei wyświetla tag 'li'). Musisz zatem na samym początku "dołożyć" swoje 'li' - czy nawet dwa - jeśli mają być dwie flagi (u góry mój - przykładowy). Opakowałbym całość osobną klasą w CSS (ew. coś odziedziczył, aby przesunąć w odpowiednie miejsce). Dalej hiperłącze 'a href' etc. ---> jak coś pisz ;).

    P.S. O co chodziło z 'less-ami' - co tam było nie tak? Widzę, że usunąłeś, a jestem ciekawy - rzuć przykładem :).
     
    Ostatnia modyfikacja: 13 Sierpień 2015
    Kamil lubi to.
  6. Kamil

    Kamil Uczestnik

    Wiadomości:
    25
    Docenione treści:
    0
    Jutro rano spróbuję Twojego rozwiązania z flagami ;) A co do lessów wyskakiwał mi błąd w składni od pierwszej linijki, ponieważ początek kodu wyglądał tak:

    Kod:
    @color-black = @bgcolor2;
    @color-glowny = @maincolor;
    @frame-color = @bgcolor2;
    @color-tla = @bgcolor;
    @buttonhover = #666;
    @inputbg = #e5e5e5;
    @filterhover = #e5e5e5;
    @priceColor = @czarny;
    
    @czarny = #666;
    @bialy = #fff;
    @szare-kreski = #e5e5e5;
    @szary-up = #666;
    @szary-hover = #000;
    @kolor-tla = @bgcolor;
    Odezwę się jutro, dzięki za pomoc!
     
  7. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 350
    Docenione treści:
    512
    Wspomniany wyżej plik: body_head.tpl
    kod:
    Kod:
      <ul class="links right inline">
      {if true == $user_logged}
      <li class="hello">
      {translate key="Hello"} <b>{$user->user->getName()|escape}</b>
      </li>
    
    zamień na
    Kod:
      <ul class="links right inline">
      <li>
      <a href="/pl/index" title="polski / Polska" class="pl_PL">
      <img src="/public/flags/pl_PL.png" alt="">
      </a>
      <a href="/en_US/index" title="angielski / Stany Zjednoczone" class="en_US">
      <img src="/public/flags/en_US.png" alt="">
      </a>
      </li>
      {if true == $user_logged}
      <li class="hello">
      {translate key="Hello"} <b>{$user->user->getName()|escape}</b>
      </li>
    
    tylko jedno li do flag po co 2 :D
     
    sexylingerie.pl i Kamil lubią to.
  8. Kamil

    Kamil Uczestnik

    Wiadomości:
    25
    Docenione treści:
    0
    Dzięki wielkie, jesteście goście! Działa! :)
     
  9. djmauro

    djmauro Zaglądacz

    Wiadomości:
    13
    Docenione treści:
    0
    oczywiście działa super;-) jednak ja potrzebuje jescze pomocy jak w sekcji
    <a href="/en_US/index" title="angielski / Stany Zjednoczone" class="en_US">
    <img src="/public/flags/en_US.png" alt=""> ustawic inny obraz flagi ?? chciałbym aby flaga była typowo angielska. Kombinuje na wszystkie sposoby i nie moge sobie poradzic..gdzie wgrac plik i jak wskazac sciezkę ;-( pomózcie
     
  10. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 350
    Docenione treści:
    512
    Konfiguracja>>Wygląd>>>Aktywny styl graficzny>>Pliki Graficzne
    Po wgraniu pliku najedź na niego i po prawej na dole będzie karteczka po kliknięciu której pojawi się ścieżka CSS :D
     
  11. djmauro

    djmauro Zaglądacz

    Wiadomości:
    13
    Docenione treści:
    0
    no tez tak robiłem pokazuje mi scieżkę /images/user/nazwapliku.png i nie działa mi to ;-(
     
  12. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 350
    Docenione treści:
    512
    działa :)
    a jak nie to wpisz:
    domena.pl/skins/user/rwd_clickshop_1/images/nazwapliku.png

    rwd_clickshop_1 - nazwa Twojej skórki :D
     
  13. djmauro

    djmauro Zaglądacz

    Wiadomości:
    13
    Docenione treści:
    0
    robie w ten sposób
    <li>
    <a href="/pl/index" title="polski / Polska" class="pl_PL">
    <img src="/public/flags/pl_PL.png" alt="">
    </a>
    <a href="/en_US/index" title="angielski / Stany Zjednoczone" class="en_US">
    <img src="gregorfurnitures.eu/skins/user/rwd_clickshop_2/images/user/flagaanglia.png" alt="">
    </a>
    </li> i nie pokazuje obrazka ;-((( i robie przez /user i bez samo /images ;-( ani tak ani tak...co robie zle??
     
  14. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 350
    Docenione treści:
    512
    Kod:
    <li>
    <a href="/pl/index" title="polski / Polska" class="pl_PL">
    <img src="/public/flags/pl_PL.png" alt="">
    </a>
    <a href="/en_US/index" title="angielski / Stany Zjednoczone" class="en_US">
    <img src="http://gregorfurnitures.eu/skins/user/rwd_clickshop_2/images/user/flagaanglia.png" alt="">
    </a>
    
    jedna mała zmiana i działa :D
     
    Gosia_Emandes i djmauro lubią to.
  15. djmauro

    djmauro Zaglądacz

    Wiadomości:
    13
    Docenione treści:
    0
    no i działa;-)) dzięki za pomoc..co dwie głowy to nie jedna ;-) super
     
  16. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 350
    Docenione treści:
    512
    no fakt mam 2 głowy hahahaha :) nie ma za co polecam się na przyszłość :D
     
  17. djmauro

    djmauro Zaglądacz

    Wiadomości:
    13
    Docenione treści:
    0
    to potrzebuje jeszczejednej pomocy w temacje języka a mianowicie chodzi mi o automat google translator mam go dodanego na www.gregorfurnitures.eu na samym spodzie chciałbym zeby był on na samej górze strony w lewym narożniku aby był dla ludzi widoczny..i aby był to jakoś zgrabnie wyglądający moduł a nie taki długi pasek..kod tego translatora to
    Kod:
    <br><br>
    <div id="google_translate_element"></div><script>
    function googleTranslateElementInit() {
      new google.translate.TranslateElement({
        pageLanguage: 'pl'
      }, 'google_translate_element');
    }
    </script><script src="http://translate.google.com/translate_a/element.js?cb=googleTranslateElementInit"></script>
    jak to ogarnąć bo na tą chwile wstawiłem to po prostu w integracje własne w stopce.
     
  18. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 350
    Docenione treści:
    512
    dziś nie dam rady Ci już pomóc, jeśli nikt do jutra nie opisze Ci jak to wstawić (co jest dość proste) to Ci to opiszę.
     
  19. djmauro

    djmauro Zaglądacz

    Wiadomości:
    13
    Docenione treści:
    0
    ok bede wdzieczny i poczekam ;-)
     
  20. Gosia_Emandes

    Gosia_Emandes Zaglądacz

    Wiadomości:
    13
    Docenione treści:
    0
    Rewelacja! dziękuję również ;)
     

Poleć forum znajomym