ROZWIĄZANE Wersja mobilna sklepu

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika Platforma-zakupow.pl, 31 Marzec 2016.

1. Platforma-zakupow.pl

Platforma-zakupow.pl Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    Czy mogę jakoś sprawić, żeby w wersji mobilnej - podejrzewam, że moja skórka nie jest RWD:
    a) pojawiło się logo sklepu - reszta wygląda całkiem całkiem
    b) działał blog - jak wrzucam na FB linki do bloga, to potem Ci co z telefonów oglądają mają info, że nie ma takiej strony. Po przejściu na klasyczny widok sklepu wszystko jest

2. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    a. logo zmienisz edytując skórkę mobilną, jest na samym dole w skórkach, tak nie masz wersji RWD.
    Czy możesz podać niedziałający link?

3. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    @Platforma-zakupow.pl mam złe wieści i jeszcze upewniłem się co do tej informacji, blog nie jest wspierany w wersji mobilnej sklepu. Dlatego nie jest on widoczny. Linki nie będą działały i nie obejdziemy tego po stronie sklepu. Rozwiązaniem jest wyłączenie wersji mobilnej dla skórki standardowej, wtedy będzie przekierowanie na stronę sklepu, ale i cały sklep będzie działał w wersji "nie mobilnej".

Ze względu na konstrukcję skórek, trendy oraz rozwój stron WWW, osobiście namawiałbym Ciebie do przejścia na skórę RWD.
    Dostępna jest jedna, niewykluczone że jeszcze w tym półroczy pojawią się inne (nie mam konkretnych informacji) ale na pewno otwiera to szeroki wachlarz możliwości i dla Ciebie (jeśli chciałbyś z pomocą użytkowników forum dopasować wygląd do swoich oczekiwań) i dla agencji interaktywnych. To także nowe możliwości dla Twoich klientów, nie wspominając o rozwoju jednego sklepu (skórki) a nie kilku (na potrzeby urządzeń mobilnych itp).

Zwykłe skórki już mają kilka ograniczeń, a ich dalszy rozwój przez twórców oprogramowania, pisząc w prost, wisi na włosku.

4. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    Oczywiście ostatnim rozwiązaniem, będzie wykorzystać potencjał i zasoby usługi Click Shop i np. postawić w ramach niech nową stronę WWW, np. opartą o WordPress a tam utworzyć np. bloga, czy inne strony informacyjne, reklamowe itp. które posłużą do promocji sklepu. Takie rozwiązania także są korzystne dla pozycjonowania.

5. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    Tak jak @Grzesiek napisał blog na wordpresie jest bardzo dobrym rozwiązaniem, jeszcze lepiej jak jest na subdomenie np blog.nazwasklepu.pl Przyniesie o wiele więcej korzyści niż taki blog w sklepie.

6. Platforma-zakupow.pl

Platforma-zakupow.pl Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    Dziękuję za odpowiedzi.
    Na razie musi być blog na stronie sklepu, bo tam się coś pojawia tylko od czasu do czasu.
    Plan zatem na 2016 będzie zakładał:
    - zmianę skórki na RWD
    - założenie osobnego bloga

7. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    Przy skórce RWD blog działa poprawnie, tu wersja mobilna wynika z układu RWD skórki, więc jest to jedna i ta sama strona. Oczywiście zmniejsza się grafika, znikają zbędne elementy wraz ze zmianą rozdzielczości. Wszystko odbywa się dynamicznie. Za to przy typowej wersji mobilnej i zwykłej masz jakby dwie osobne strony, uruchamiające się niezależnie, konfigurowane niezależnie. I tu blog po prostu nie jest uwzględniony w wersji mobilnej.

8. doohoo

doohoo Bystrzak

Docenione treści:
    1
    Czy można zlecić wykonanie skórki mobilnej lub zakupić w home ?

9. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    Dostępne szablony jakie możesz kupić, sprawdzisz w Konfiguracji sklepu --> sklep z szablonami
    Poza tym oferujemy opcję skorzystania z oferty agencji interaktywnej https://home.pl/sklepy-internetowe/grafika

10. doohoo

doohoo Bystrzak

Docenione treści:
    1
    Tylko mnie chodzi o możliwość zakupu jedynie wersji mobilnej skórki?

11. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    W naszej ofercie nie mamy czegoś takiego, ale proszę, odezwij się do polecanych przez nas agencji, @gabiec.pl jest nawet na forum.

Poleć forum znajomym