ROZWIĄZANE Wolne działanie sklepu CS - wpływ zew. pluginów z Firefox

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika papux, 11 Wrzesień 2016.

1. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    Dlaczego sklepy clickshop działają tak wolno?
    Każde jedne sklepy na waszych hostingach działają jak by były ciągle na granicy obciążenia.
    Czemu wasze serwery mają tak niestabilne pingi?
    Mam kupiony Premium ale z czymś takim to się jeszcze nie spotkałem.

Mam nadzieje że to wszystko zacznie działać kiedyś normalnie.

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Przede wszystkim proszę o konkrety, a najlepiej krótki raport z obserwacji, np. kiedy, co, jakie statystyki, jak sprawdzane obciążenie, jakie wnioski z obserwacji. Nie podważając Twojej opinii w praktyce serwery są bardzo mało obciążone nawet dla dobrze "odwiedzanych" sklepów, często problem wynika np. z kwestii optymalizacji grafiki czy samej odwiedzalności, przekierowań czy zew. odnośników, integracji. Chętnie to sprawdzimy i przedstawimy rozwiązanie, nawet takie, które daleko wykracza poza naszą ofertę (np. przeniesienie sklepu na serwer dedykowany).

Przygotuj proszę takie krótkie podsumowanie z informacjami, które pomogą nam odtworzyć warunki i podeślij np. przez formularz. Tu podaj numer sprawy, zadbamy aby trafiła w odpowiednie ręce i możliwie szybko została zweryfikowana.

3. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    Rozwiązałem problem.
    Winowajcą był plugin do firefoxa i innych przeglądarek "youtube autoHD" który powoduje to że dodaje skrypt bez wiedzy użytkownika do każdego wpisu na stronie clickshop którego można edytować w html do sekcji head.

Plugin ten ma zastosowanie w youtube włączając automatycznie odtwarzany film w HD jednak podczas każdej edycji wykrywając znaczniki head w kodzie html ukrywa się i dodaje skryp do każdego wpisu przez co powoduje zatrzymanie skryptu strony i przeciągnięcie ładowania rysowania skryptu strony.

Żeby pousuwać setki dodanych skryptów trzeba każdy wpis edytować w HTML a nie wisual dzieki temu wszystkie kwiatki się ujawniają.

Dla potomnych. Nie instalujcie pluginu https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/youtube-videos-auto-high-de-1/ jeśli korzystacie z clickshopa.
    Skrypt dodaje się automatycznie w kodzie html każdego wpisu na stronie.
    <script charset="UTF-8" src="chrome://YTAutoHD720p/content/YTAutoHD720p.js" type="application/javascript"> </script>
    Zatrzymuje rysowanie cms gdyż debuger wywala bład.
    To tyle z technicznego punktu.
    Pozdrawiam i temat do zamknięcia.

Mariusz lubi to.
  4. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Dziękuję za sprostowanie i radę. Gdybyś oczywiście miał jakieś pytania albo uwagi dot. działania sklepu, pisz.

Poleć forum znajomym