Współdzielenie modułu "Szczegóły produktu"

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika Marand, 17 Październik 2015.

1. Marand

Marand Spryciarz

Docenione treści:
    3
    To mój pierwszy post więc witam wszystkich serdecznie:)
    Proszę o pomoc w wykonaniu lub odesłaniu mnie do właściwej osoby która pomoże mi w wykonaniu zmiany w module SZCZEGÓŁY PRODUKTU.
    kontakt 881 634 394

Pytanie.png

2. Marand

Marand Spryciarz

Docenione treści:
    3
    Dodam, że to wersja sklepu RWD. "Szczegóły Produktu" są zbyt duże na moje potrzeby.
    Chciałbym podzielić ten obszar na 60/40 i w wolnym miejscu(odzyskanym) po prawej mieć to co obecnie jest wyświetlane u dołu w tabeli(Opis,Prod. powiązane itd.)
    Czy wogóle da się coś takiego osiągnąć?
    Chodzi o to, żeby po wejściu w szczegóły produktu widzieć wszystko bez skrolowania.

3. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Widzę inspirację komentatorem Jackiem Gmochem :) A gdzie moduł atakujący? ;)

Jak rozumiem, foto + boks zakupów (niebieskie) wrzucamy na lewo 60% szerokości, a zakładki (czerwień)... na prawo? W sensie ich zawartość, na 40% szerokości.

Jeśli tak, to moim zdaniem będzie tego bardzo dużo. Sama modyfikacja musiała by objąć nie tylko przemieszczenie boksu co i zoptymalizowanie rozmiaru jej poszczególnych elementów. Na pewno będzie to wygodne bo wszystko zobaczmy praktycznie na jednym ekranie bez przewijania.

Nawet z ciekawości spróbuję podziałać, ewentualnie zapytamy jeszcze @Stau @TheL co sądzą o realizacji tego :)

4. Marand

Marand Spryciarz

Docenione treści:
    3
    Właśnie o taką modyfikację chodzi :), trudna sprawa :)

5. Stau

Stau Majster

Docenione treści:
    98
    Coś jest na rzeczy :D. Trzeba tutaj poprzesuwać "zone'y" :D.

Modyfikacja jest możliwa, ale np. przy wielu produktach powiązanych i tak trzeba przesuwać w dół - kolejne produkty "wychodzą" poza obszar naszego "prostokąta". Na szybko coś takiego:
    Kod:
    #box_productfull {
        float: left !important;
        width: 500px;
    }
    Oczywiście całość wymagałaby poprawienia innych elementów.

Załączone pliki:

• SKLEP.jpg
      SKLEP.jpg
      Rozmiar pliku:
      109,1 KB
      Wyświetleń:
      559
    Marand lubi to.
  6. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    Lub procentowo:
    Kod:
    #box_productfull {
        float: left !important;
        width: 60%;
    }
    Moim zdaniem to nie wygląda i z godnie postem wyżej, trzeba by dalej modyfikować wygląd. I do tego zaburzona responsywność, na telefonie już nie wygląda. A to będzie miało kluczowe znaczenie przy tym szablonie.

Marand lubi to.
  7. Marand

Marand Spryciarz

Docenione treści:
    3
    Działa !, super. Na moje potrzeby jest OK. Teraz będę się zastanawiał nad słusznością tej zmiany :) Dziękuję za pomoc.

Grzesiek i zapachciszy lubią to.
  8. domowykosmetyk

domowykosmetyk Kandydat

Docenione treści:
    3
    jak się robi zakładkw w sklepie RWD?
    Przejrzałam wszystko i nie widzę takiej możliwości.
    WIem stara jestem ale nie ślepa....
    Pomóżcie proszę

9. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    Zakładek na karcie produktu się nie robi, można aktywować tylko widok z zakładkami albo bez --> Konfiguracja --> Wygląd --> Aktywny styl graficzny i po lewej stronie Szczegóły produktu --> Widok z zakładkami tak lub nie. To wszystko. Mamy zgłoszoną już sugestię, leży na przysłowiowym biurku kierownika, która obejmuje wprowadzenie własnych zakładek. Zobaczymy co na to programiści.

Marand lubi to.
  10. domowykosmetyk

domowykosmetyk Kandydat

Docenione treści:
    3
    czyli jeśli w sklepie widzę OPIS, SKŁAD, DANE TECHNICZNE, STOSOWANIE, ROZMIAR, OPINIE O PRODUKCIE to są zrobione na zamówienie?

11. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    Wszystko na to wskazuje. Domyślnie u nas są 4 zakładki w podstawowej skórce RWD. Jest z nami @gabiec.pl może Ty coś podpowiesz w tym temacie?

12. gabiec.pl

gabiec.pl Spryciarz

Docenione treści:
    32
    Ogólnie można sklep podzielić na 2 kolumny, w jednej galeria w drugiej całą reszta. Produkty powiązane też nie są problemem bo można je zrobić w na zasadzie poziomej listy przewijania. Oczywiście wymaga to dopisania js ale jest to do zrobienia, bo coś takiego już robiłem ;-)
    Jeśli chodzi o dodanie dodatkowej zakładki, to jest to możliwe, ale tylko jednej , która pobierała by tresć ze skróconego opisu produktu. W pliku TPL dodamy odwołanie i gotowe. Takim rozwiązaniem możemy dla każdego produktu mieć dodatkowe pole z opisem w osobnej zakładce.
    Mam nadzieję że nie namieszałem za bardzo ;-)

13. Grzesiek

Docenione treści:
    331
    Agencja Gabiec współpracuje z nami w zakresie indywidualnego kreowania wyglądu sklepu. Informacje dot. oferty znajdziesz na stronie:
    W kwestiach związanych z indywidualnymi modyfikacjami, zapraszam do bezpośredniego kontaktu.
    Chyba że ktoś z obecnych tu użytkowników posiada wiedzę w zakresie takiej modyfikacji, zostawiam temat otwarty.

Wskazane wyżej rozwiązania oczywiście są najciekawsze z punktu widzenia samego mechanizmu sklepu i prosty obsługi. Możemy oczywiście bawić się modułami modyfikując je na własne potrzeby i szukając rozwiązania alternatywnego. Oceńcie sami. Zapraszam do dyskusji.

P.S. w samym panelu sklepu w sekcji wygląd dostępna jest także galeria gotowych skórek. Więcej informacji o tym znajdziesz także na stronie:
    Być może takie rozwiązanie przypadnie Ci też do gustu.

14. domowykosmetyk

domowykosmetyk Kandydat

Docenione treści:
    3
    Dzięki za pomoc. Na razie poprzestanę na tym co mam. W gotowych stylach jest kilka rozwiązań które podobają mi się ale pewnie można zrobić tak i w moim.

15. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    Można by było pokusić się o zrobienie nawet większej ilości zakładek na zasadzie ukrywania i wyświetlania css w zależności od klikniętego linku, a treść pobierając np z pola z parametrami, jednak uważam, że byłoby to dużo roboty jak i użytkowo było by ułomne.Tak jak @gabiec.pl napisał pobieranie z krótkiego opisu byłoby chyba jedyną rozsądną opcją jednak niosłoby za sobą kolejne zmiany :)

Poleć forum znajomym