Chciałabym wykluczyć z raportu Analyticsa własny ruch. Problem z tym, że moje IP jest zmienne. Ma ktoś pomysł jak to zrobić i czy można coś zrobić? Nie mogę przebrnąć przez dokumentację Analyticsa. Pozdrawiam
@Anka1000 Wykluczenie własnego ruchu przy stałym adresie IP przy zastosowaniu filtrów predefiniowanych lub niestandardowych to banalnie prosta rzecz. W przypadku zmiennego adresu IP możesz skorzystać z instrukcji opisanej pod tym adresem: https://www.rmt.pl/blog/jak-w-google-analytics-wykluczyc-wlasny-ruch-przy-zmiennym-adresie-ip.html Słyszałem również o wtyczkach instalowanych w przeglądarkach, np. Chrome, które pomagały rozwiązać kwestie ze zmiennym adresem IP (najprawdopodobniej działają coś na zasadzie programu o nazwie No-IP jest to darmowy program, który nadaje dynamicznemu adresowi IP stały host).
@Mariusz czyli muszę gdzieś w kodzie pomieszać. Myślałam, że można tego uniknąć. Sprawdzę. Jakby co to będę pisać.
Google pozwala ustawiać filtry także na domeny, więc pomóc może serwis www.no-ip.com. Trzeba by przetestować ale według mnie nie powinno być problemów.