ROZWIĄZANE Zmiana adresu sklepu

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika Darkas, 8 Czerwiec 2017.

1. Darkas

Darkas Użytkownik

Docenione treści:
    5
    Witam
    Mam taki problem. Do usługi sklep click shop mam przypisaną domenę easyoffice.sklep.pl która jest zarejestrowana w home.pl
    Chciałbym zmieć adres www sklepu na easyoffice24.pl ,jestem właścicielem tej domeny ale u innego rejestratora. Czy jest możliwość zmiany adresu sklepu na ten drugi w taki sposób aby stał się głównym adresem tzn. maile, strona itd. wszystko będzie na adresie easyoffice24.pl a adres easyoffice.sklep.pl będzie tylko przekierowywał na easyoffice24.pl ? Czy taka zmiana jeżeli jest możliwa będzie wysmagała jakieś duży zmian, wygrywania od nowa zdjęć lub coś podobnego ?

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Skieruj domenę easyoffice24.pl na serwery DNS home.pl a następnie w panelu serwera (panel.home.pl) --> Usługi --> sklep123456 --> Konfiguracja usługi --> przypisz domenę.

W kolejnym kroku zostaje jedynie zalogować się do zaplecza sklepu i w ustawieniach zmienić adres.

Odświeżanie DNS trwa do 30h więc nie śpiesz się ze zmianami w konfiguracji samego sklepu.

1. Delegacja
    2. Przypisanie
    3. Razem 30h niech minie
    4. Zmiana konfiguracji w sklepie

https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/delegacja-domeny-na-serwery-dns-home-pl-od-innego-operatora

3. Darkas

Darkas Użytkownik

Docenione treści:
    5
    Dziękuję bardzo za pomoc. Jak zwykle pełna profeska :)

Poleć forum znajomym