ROZWIĄZANE Zmiana koloru cen w edytorze stylu

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika bestmedic, 4 Styczeń 2016.

1. bestmedic

bestmedic Początkujący

Docenione treści:
    0
    Prosze o dodanie mozliwosci zmiany koloru cen za posrednictwem edytora stylu w Click Shop. Przy niebieskiej kolorystyce sklepu zainstalowana na "sztywno" pomaranczowa cena wyglada szkaradnie a nie da sie jej zmienic z poziomu administratora. Pewnie da sie jakos za pomoca wlasnego stylu css, ale nie oferujecie wsparcia przy takiej operacji wiec prosze o udostepnienie funkcjonalnosci zmiany koloru cen z poziomu edytora stylu.

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    @bestmedic po to utworzyliśmy właśnie forum, aby rozwiązywać takie kwestie. Jak widzisz dla sklepu utworzona jest osobna kategoria:
    Możesz pytać o co zechcesz, z doświadczenia wiemy, że długo na odpowiedź nie będziesz musiał czekać :)
    Napisz tylko z jakiej skórki korzystasz, ewentualnie podaj adres sklepu/zrzut ekranu co dokładnie chcesz zmienić.

3. tr_

tr_ Spryciarz

Docenione treści:
    7
    Otwórz zakładkę:
    Kod:
    Konfiguracja > Wygląd > Aktywny styl graficzny > Własny styl css
    i wpisz ten kod:
    Kod:
    .box .product .price {
        color: #000000;
    }

Uzyskasz czarny kolor cen. Aby zmienić go na dowolny inny, edytuj wartość hex:
    Kod:

Mariusz lubi to.
  4. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    @bestmedic - rozumiem Twoją sugestię, ale teraz muszę Cię zaskoczyć :). U nas na forum bardzo szybko pomagamy sobie nawzajem. CSS nie jest wcale tak ciężki do opanowania. Osobiście nie mam zaufania do edytorów, owszem korzystam z nich, ale w przypadku zmiany koloru, marginesów, obramowania czy innego formatowania tekstu, zawsze korzystam z CSS.

Jest to niesamowite ułatwienie, które pozwala zmienić jeden tylko element w kodzie w CSS, którego wartość następnie zostanie pobrana do wszystkich innych podstron serwisu, w których został wybrany styl CSS użyty.

@tr_ uprzedziłeś mnie tym razem w odpowiedzi, następnym razem nie będzie tak łatwo :) Witaj na naszym forum! Widać po strukturze tekstu, że albo masz doświadczenie w przygotowywaniu instrukcji lub po prostu masz do tego smykałkę. Serdecznie witamy!

5. bestmedic

bestmedic Początkujący

Docenione treści:
    0
    Czolem,
    dzieki za pomoc, niemniej nie rozwiazalo to mojego problemu Ceny maja ten sam kolor co mialy, nie wiem czy cache ma znaczenie, ale dla pewnosci wczesniej je wyczyscilem. Chodzi o TE pomaranczowe ceny:

Przy okazji: probuje sie pozbyc "zobacz wiecej" w tym ukladzie graficzny. Nie mam wplywu na to co on wyswietla i ujawnia informacje ktore wczesniej ukrylem w szczegolach produktu. Moze jest na to jakies rozwiazanie?

6. tr_

tr_ Spryciarz

Docenione treści:
    7
    Cześć @Mariusz, jednak mi się udało ;)

Kod:
    .products.viewphot .product .price {
        color: #000000;
    }

.products.viewphot .product .buttons .quickview {
        display: none;
    }

Mariusz lubi to.
  7. bestmedic

bestmedic Początkujący

Docenione treści:
    0
    Dzieki, jestescie bezbledni, pomoglo.
    Zakladalem ze to zmieni rowniez kolor cen wyswietlanych PO wejsciu w produkt, ale to musi byc osobny parametr. Jesli nie naduzywam przyslug, to prosilbym jeszcze o ten fragment kodu :)

8. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    Taki kod powinien zmienić kolor po wejściu do produktu (ale nie przetestowałem, proszę sprawdź):
    Kod:
    #box_productfull .basket .price em, #box_productfull .basket .price-netto em {
        color: #000;
    }

9. bestmedic

bestmedic Początkujący

Docenione treści:
    0
    Dzieki za fachowa pomoc, pozdrawiam

Poleć forum znajomym