ROZWIĄZANE Zmiana koloru czcionki w Menu po lewej stronie

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika growworld.pl, 14 Marzec 2016.

1. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam, chciałbym aby ktoś mi podpowiedział jak mogę zmienić kolor czcionki w moim sklepie https://www.growworld.pl/
    Konkretnie chodzi mi o menu po lewej stronie i napis "SPRZEDAŻ HURTOWA" chciałbym aby ten napis miał inny kolor a nie umie nigdzie znaleźć jak mogę to zmienić.
    Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam.

2. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    @growworld.pl - niestety mam problemy przy zmianie koloru w tym akurat miejscu... ale mogę zaproponować inną zmianę, która w jakiś minimalny sposób "wyróżni" wskazaną przez Ciebie pozycję w menu.

Poniższy kod powinien spowodować pogrubienie napisu "Sprzedaż hurtowa" oraz zmniejszenie wielkości czcionki do 12px, aby napis po pogrubieniu zmieścił się w szerokości kolumny odpowiedzialnej za wyświetlanie pozycji menu.
    Kod:
    li#category_182 {
        font-weight: bold;
        font-size: 12px;
    }

3. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    niestety podany kod nie spełnia swojej roli, czcionka kategorii się nie pogrubia, czy istnieje jeszcze jakaś możliwość aby ten napis w jakiś sposób wyróżnić?

4. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    Kod:
    #category_182 {
    font-weight: bold;
    font-size: 15px;
    }
    oczywiście wielkość czcionki dowolna

5. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    bardzo dziękuję za fatygę ale kog w dalszym ciągu nie powoduje zmiany wyglądu, nawet rozmiar czcionki się nie zmienia. Może wpisuję to w złym miejscu? Konfiguracja - wgląd - aktywny styl graficzny - własny styl CSS

6. TheL

Docenione treści:
    535
    znaczy, że coś jest nie tak, bo kod jest prawidłowy. Czy jakieś inna modyfikacje nie wpływają na to? dopisz go na końcu własnego css lub we własnych integracjach przed znacznikiem </body> umieszczając go w <style> </style>

7. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    pomimo wrzucenia tego przed znacznikiem </body> w dalszym ciągu nie widać żadnej zmiany.

8. TheL

Docenione treści:
    535
    a daj przed tym:
    Kod:
    #box_menu .innerbox ul.standard li, #box_menu .innerbox ul.folded li {
    clear: both;
    color: green;
    font-weight: normal;
    font-size:auto;
    line-height: auto;
    }

9. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    wklejam to na wszystkie sposoby, we wszystkie możliwe miejsca gdzie tylko można, a dalej nic się nie zmienia.

10. TheL

Docenione treści:
    535
    to aż niemożliwe, czy napewno do dobrej templatki wklejasz ?:D

11. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    w takim razie poproszę o instrukcje krok po kroku w które miejsce to należy wstawić bo widocznie robię to źle ;)

12. TheL

Docenione treści:
    535
    Po pierwsze powiedz z jakiego szablonu korzystasz, bo to co widzę na stronie lekko woła o pomstę do nieba i nie mogę tego dopasować do żadnego szablonu :D wiem tylko, że nie jest to nic z responsywnych.

13. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    standardowy zielony

14. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    ok udało mi się zmienić, mieliśmy wrzucony dodatkowy kod...

15. TheL

Docenione treści:
    535
    Zwróćcie uwagę też na kilka innych rzeczy, prześledźcie całą stronę od gór do dołu, niektóre obrazki się wyświetlają np w połowie, ale to akurat najmniejszy z błędów :)
    na szczęście poprawiliście też menu na mniejsze tak jak napisałem :)

16. growworld.pl

growworld.pl Użytkownik

Docenione treści:
    0
    co jeszcze można by zmienić Twoim zdaniem? Chętnie rozważymy wszystkie sugestie dotyczące wyglądu i funkcjonowania strony.

17. TheL

Docenione treści:
    535
    Zacznijmy od tego, że nie jest ona RWD, wszystko jest nierówne, wiele rzeczy nie mieści się w swoich miejscach, jest ogólnie bardzo nieczytelna. Ja bym na niej nic nie kupił :) Menu jest nieczytelne, góra jest nierówna, przeszkadza translator. Kategorie na głównej potem produkty, trzeba nieźle się nagłówkować co jest co i ciężko się to obsługuje.

Poleć forum znajomym