ROZWIĄZANE Zmiana nagłówka h1

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika profilms, 28 Marzec 2017.

1. profilms

profilms Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam wszystkich! :)
    Chcę zmienić nagłówki h1 w swoim sklepie ale nie wiem gdzie w panelu click shop jest możliwość edycji kodu html?
    Z góry dziękuję za odpowiedź.

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
  3. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    Ale chodzi o wygląd h1?
    jeśli tak to we własnym stylu dodaj coś a'la:
    Kod:
    h1 {
    color:red !important;
    }

4. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
  5. Słoik

Słoik Znawca

Docenione treści:
    26
    Witam,

Podepnę się do tematu. Przymierzam się do podpisania umowy o pozycjonowanie strony sklepu. I jednym z jej punktów jest ewentualne (jeżeli potrzebne) nanoszenie poprawek w strukturze nagłówków H1, H2 itd. Kontaktowałem się z waszym BOKiem, pytając się który szablon określa strukturę nagłówków na głównej stronie, stronie kategorii oraz karcie produktu, abym mógł po prostu przesłać te szablony do zmiany czy audytu. Otrzymałem jednak zdumiewającą odpowiedź, że oni tam nie są programistami i nie udzielą mi takiej odpowiedzi.
    Tak więc czy ktoś może mi pomóc i udzielić takiej informacji?

6. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    Po 1 to zastanów się nad taką umową, czy jest sens abyś tracił pieniądze :)
    Same nagłówki są w wielu miejscach i ciężko określić o który Ci chodzi.

7. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    Jeśli chodzi o wygląd nagłówków, to możesz to zrobić we własnym stylu CSS. Jeśli natomiast chodzi o lokalizację nagłówków oraz ich zmianę (np. z h1 na h2), to należy tego już szukać w plikach .tpl szablonu (edycja zaawansowana, po zrobieniu kopii szablonu). Firma pozycjonująca powinna mieć dostęp do wszystkich nagłówków w sklepie. Najlepiej, abyś podał im dostęp do Twojego panelu administracyjnego sklepu i niech pracują na plikach szablonu.

Pliki .tpl szablonu znajdziesz w Panelu sklepu: Konfiguracja -> Wygląd -> Aktywny styl graficzny -> Edycja zaawansowana. W tym miejscu wyświetlona zostania lista wszystkich plików szablonów. To własnie w nich należy szukać nagłówków.

8. Słoik

Słoik Znawca

Docenione treści:
    26
    Tak jak napisałem, chodzi mi o EWENTUALNE zmiany. Pytałem się aby dowiedzieć czy są (które) pliki szablonów które definiują nagłówki dla strony głównej, kategorii i produktu.
    A czy warto? To się okaże, np. nigdzie nie mogę znaleźć nagłówka h2, jest h1(np. nazwa produktu) i h3 (nazwa boxa z opisem produktu). Gdzie jest h2?

9. Słoik

Słoik Znawca

Docenione treści:
    26
    Gdzie szablony są to akurat wiem :), miałem na myśli konkretne szablony, które określają nagłówki dla trzech widoków: strony głównej, kategorii i produktu...

Poleć forum znajomym