ROZWIĄZANE Zmiana wielkości zdjęć, wybór atrybutów, odnośniki, formularz zamówienia

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika matsek, 6 Kwiecień 2016.

1. matsek

matsek Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam,
    od niedawna jestem posiadaczem sklepu internetowego. Trwa proces personalizacji i niestety nie mogę poradzić sobie z niektórymi rzeczami.
    adres: amasya.shop.pl

Mianowicie:

1. Pierwszą rzeczą jaką chciałbym zmienić jest wielkość zdjęć w galerii oraz na stronie w zakładce "Sklep". Wcześnie personalizowałem sklep na skórce klasycznej jednak teraz zmieniłem na RWD i nie widzę możliwości zmiany rozmiaru w opcjach "Lista produktów" czy też "Szczegóły produktu"

2. Następną rzeczą jaką chciałbym zmienić jest rozwijająca się lista po wybraniu atrybutu (załącznik1 - próba była robiona tylko na jednej sukience "Aromatyczna kawa" można podejrzeć) sklep jest związany ze sprzedażą sukienek szytych na miarę a więc klient może mieć do wyboru albo rozmiar z tabeli (34,36...) albo podanie swoich wymiarów jako "Dopasowanie" (wzrost, obwód pasa itp). Chciałbym aby po naciśnięciu na przycisk przy dopasowaniu lista do wypełnienia rozwijała się, jednak niezbędne jest także wykluczenie podania jednej i drugiej wartości, albo podajemy wymiar z tabeli albo dokładne dane.
    zalacznik_2.jpg zalacznik_1.jpg

3. Zmiana napisu na pasku strony "Click Shop" - napis występuje tylko, gdy jestem na stronie głównej
    oraz usunięcie dolnego napisu "Click Shop | Hosting home.pl"

4. Odnośniki (hiperłącza) Slajder z przewijającymi się produktami odnosił się do konkretnych modeli, oraz dodanie do zakładki "Szycie miarowe" linku który przenosiłby nas do indywidualnego formularza zamówienia w którym uwzględnione mogłoby być dodawanie obrazków oraz komentarzy (oraz jak ten formularz stworzyć)

5. Dodanie do koszyka pola tekstowego w którym klient mógłby zamieścić dodatkowe informacje

6. Zmiana koloru nagłówka na górze strony oraz koloru zielonego podczas zaznaczania zakładek przed kliknięcie (załącznik 2)
    zalacznik_2.jpg

Szukałem sporo na forum oraz w panelu administracyjnym, jednak nie wykluczam, że niedokładnie i coś przeoczyłem. Proszę o pomoc w miarę możliwości.
    Pozdrawiam :)

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy home.pl

Docenione treści:
    331
    Ad 1: sprawdź ten artykuł proszę: https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/wprowadzenie-do-edycji-zaawansowanej-skorki-sklepu-click-shop/

Ad 2: tworząc grupę atrybutów dodajesz X opcji, pamiętaj, że jeśli jakiś atrybut nie zostanie uzupełniony podczas dodawania produktu, to nie będzie widoczny. Możesz więc wprowadzić atrybut: waga z listą i waga z polem tekstowym, i w zależności który uzupełnisz, ten się pojawi na karcie produktu.

Chyba że mówimy o wariantach produktu?

Ad 3. Nie pomogę Ci, regulamin usługi Click Shop zabrania mi tego. Stopka musi pozostać.

Ad 4. W ustawieniach slidera można dodawać linki : https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/jak-dodac-lub-edytowac-zawartosc-modulu-suwakslider/

Ad 5. Konfiguracja --> Klienci --> Dodatkowe pola formularzy --> Dodaj nowe i zdefiniuj czy podczas rejestracji, zamówienia czy w formularzu kontaktowym.

Ad 6. sprawdź ten artykuł: https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/wprowadzenie-do-edycji-zaawansowanej-skorki-sklepu-click-shop/ w kodzie/stylach odnajdziesz warstwy.

Poleć forum znajomym